Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Γυαλί που σπάει δεν ξανακολλά

Καμία στήριξη στον Μ. Στυλιανίδη από τον πρώην στενό συνεργάτη του

Γυαλί που σπάει δεν ξανακολλά

Χαώδης η ρήξη ανάμεσα σε Καλαϊτζή και Στυλιανίδη

Θεολόγης Καλαϊτζής:
«-Ο συνδυασμός του κυρίου Μ. Στυλιανίδη έχει δυνατότητες, αλλά οι εκλογές είναι εκλογές. Χρειάζεται ενότητα και κοινός αγώνας. Δεν είναι μόνον να το λέμε, αλλά και να το πράττουμε.
-Φοβάμαι, ότι θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή. Υπάρχει ο ανεξάρτητος συνδυασμός, κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρω τι συνισταμένες θα δημιουργήσει ο κύριος Χ. Πούλιος. Από την άλλη, είναι και οι ψηφοφόροι της Σταυρούπολης. Παράλληλα, είμαστε στην εποχή της αποχής και του λευκού»

Μπορεί να είναι πικραμένος από την στάση του κυρίου Μ. Στυλιανίδη, σημερινού Δημάρχου και πρώην συνεργάτη του, καθώς ο πρώτος, για δικούς του λόγους, δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ωστόσο, ο κύριος Θεολόγης Καλαϊτζής, δεν απογοητεύεται και ήδη σκέφτεται τα επόμενα βήματά του, όσον αφορά την μελλοντική του πολιτική πορεία στον τόπο.
Αισθάνεται πως έχει να προσφέρει ακόμη πολλά, γι’ αυτό και δεν σκέφτεται να περιοριστεί, μόνον, στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ως δικηγόρος. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές έχει αποφασίσει να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος και μάλιστα ανεξάρτητος από παραταξιακές δεσμεύσεις και κομματικές ταμπέλες.
Η δημόσια τοποθέτηση, ότι αισθάνεται πίκρα και στενοχώρια από την στάση του Δημάρχου να τον αγνοήσει για τις εκλογές που έπονται, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, μέσα από τον τοπικό τύπο τις τελευταίες ημέρες.
Ο ίδιος ο κύριος Θ. Καλαϊτζής δηλώνει πολύ στεναχωρημένος, κυρίως, από τον τρόπο που ο Δήμαρχος χειρίστηκε τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο και τονίζει πως δε θα τον στηρίξει στις 7 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, λόγω, ακριβώς αυτής της συμπεριφοράς.
Όσον αφορά δε, τους προσωπικούς του ψηφοφόρους, ο κύριος Θ. Καλαϊτζής επισημαίνει, ότι έχουν το αναφαίρετο από το σύνταγμα δικαίωμα, να ψηφίσουν βάσει των προσωπικών τους πεποιθήσεων και βάσει της καλύτερης για τον τόπο επιλογής. Διευκρινίζει από την άλλη, ότι σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει από τους ψηφοφόρους του, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για την στάση του Δημάρχου.
Όπως αναφέρει παράλληλα, η απόφαση του κ. Μ. Στυλιανίδη να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο δεν βασίζεται σε λογικά επιχειρήματα. Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε, πάντως, ο Δήμαρχος στον πρώην συνεργάτη του, η απόφασή του στοχεύει στο να τον προστατεύσει. Ο κύριος Θ. Καλαϊτζής, βέβαια, δεν μπορεί να καταλάβει από τι και από ποιον επιδιώκει να τον προστατεύσει ο Δήμαρχος. Παράλληλα, ο κύριος Θ. Καλαϊτζής εκφράζει τον προβληματισμό του αναφορικά με το αν η συγκεκριμένη απόφαση είναι υποκινούμενη από κάποιους άλλους, χωρίς, ωστόσο, να τους κατονομάζει.
Στις τρεις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των δύο ανδρών, όπως αναφέρει ο κύριος Θ. Καλαϊτζής, δεν βρέθηκε καμία χρυσή τομή και από κοινού συμφωνία.
Ερωτηθείς για τις δυνατότητες του νέου συνδυασμού του κυρίου Μ. Στυλιανίδη να πάρει την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές, ο κύριος Θ. Καλαϊτζής τονίζει πως «Ο συνδυασμός του κυρίου Μ. Στυλιανίδη έχει δυνατότητες, αλλά οι εκλογές είναι εκλογές. Χρειάζεται ενότητα και κοινός αγώνας» και συμπληρώνει με νόημα πως «δεν είναι μόνον να το λέμε, αλλά και να το πράττουμε. Φοβάμαι, ότι θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή. Υπάρχει ο ανεξάρτητος συνδυασμός, κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρω τι συνισταμένες θα δημιουργήσει ο κύριος Χ. Πούλιος. Από την άλλη, είναι και οι ψηφοφόροι της Σταυρούπολης. Παράλληλα, είμαστε στην εποχή της αποχής και του λευκού».
Επίσης, ο κύριος Θ. Καλαϊτζής τονίζει, πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να βάλει Χ στην πολιτική του καριέρα, αφού, ήδη, ετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, καθώς θεωρεί, πως η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποχρωματιστεί από κομματικές ταμπέλες.
«Η άποψή μου για τον Δήμο είναι συγκεκριμένη, τον αγαπώ και επιθυμώ να υπηρετήσω το κοινό καλό των συμπολιτών μου. Θέλω να προσφέρω στην πόλη μου. Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος με ανεξάρτητο από κομματικές ταμπέλες συνδυασμό» καταλήγει ο κύριος Θ. Καλαϊτζής.