Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η ανάκληση της ανάκλησης

Σε ήπιους τόνους πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής Ξάνθης, το μεσημέρι της Παρασκευής

Η ανάκληση της ανάκλησης


Με δεκατρία θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος Ξάνθης, επί της οδού Μαυρομιχάλη 6.
Τα θέματα που συζητηθήκαν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, γι’ αυτό και δεν απασχόλησαν για πολύ ώρα το σώμα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανακλήθηκε η ανάκληση για την άδεια λειτουργίας δύο καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο Cosmos της πόλης μας, μετά από σχετική έρευνα του Υγειονομικού για τον εντοπισμό ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε παράβαση και επομένως δεν υπήρχε λόγος να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας των καταστημάτων.
Παράλληλα, επισημάνθηκε, ότι όπου υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις θα πρέπει να εκδίδεται νέα άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.
Υπογραμμίστηκε δε, από τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή», κύριο Κρίτωνα Καλογερή, η ανάγκη να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης πινακίδες, οι οποίες δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς τους παραπλανούν. Ο Αντιδήμαρχος, κύριος Γιώργος Παπασταματίου υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι στην αρχή της οδού Βενιζέλου θα πρέπει να μπει μια πινακίδα για την Βουλγαρία, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί μπερδεύονται και οδηγούνται στην Παλιά Πόλη.
Στα πλαίσια της ίδιας συζήτησης, ο κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, ενημέρωσε το σώμα, πως ο καινούργιος νόμος απαγορεύει την τοποθέτηση πινακίδων για τα ξενοδοχεία, για να μην αποσπάνε την προσοχή του οδηγού. Αυτό που επιτρέπεται είναι η τοποθέτηση, μόνον, μιας ταμπέλας με όλα τα ξενοδοχεία του Δήμου. Αναφορικά με το θέμα ο Δήμαρχος, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, επισήμανε, ότι θα πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο και για τον Δήμο Ξάνθης, μετά την συνένωση με τον Δήμο Σταυρούπολης, στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Το θέμα που απασχόλησε για πολύ ώρα το σώμα είναι η απόφαση των δημοτικών υπαλλήλων να απέχουν από τους δήμους για το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υποψήφιοι των συνδυασμών. Οι εργαζόμενοι θεωρούν, ότι δε θα πληρωθούν, καθώς το εκλογικό επίδομα έχει ενσωματωθεί στα έξοδα κίνησης, που έχουν μειωθεί, σημειωτέων, κατά 20%.
Όπως σημείωσαν όλες οι πλευρές, αν τελικά οι υπάλληλοι του δήμου Ξάνθης απέχουν από τα καθήκοντά τους θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Η Διευθύντρια του Δήμου, κυρία Μαρία Σπανού, αρνήθηκε, πάντως, να μεσολαβήσει, ύστερα από σχετική παράκληση του Δημάρχου, ώστε να μείνουν κάποιοι υπάλληλοι στα πόστα τους, για να εξυπηρετήσουν τους υποψήφιους των παρατάξεων.
«Εκτός από Διευθύντρια, είμαι και εργαζόμενη» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μ. Σπανού.