Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Αρκετά περίεργη η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας στο Σέλερο προεκλογικά:
Μπορεί η κυρία Κόκλα να δέχθηκε αρκετά πυρά από τον Αθηναϊκό και όχι μόνο τύπο, αλλά όπως φαίνεται συνεχίζει να κάνει λάθη. Είναι προεκλογική η περίοδος και οι καιροί πονηροί, πράγμα το οποίο θα έπρεπε κατά την προσωπική μου άποψη να το προσέξει η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας μας, αφού δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως ήταν εντελώς τυχαία η επίσκεψη της στο Σέλερο λίγες ώρες πριν καταθέσουν οι υποψήφιοι τα ψηφοδέλτια τους στο πρωτοδικείο. Σίγουρα δεν είμαι αυτός που θα κάνει κουμάντο ή θα κατευθύνει την κυρία Κόκλα στο που θα πάει και πότε, αλλά δεν είναι δυνατόν αυτές οι κινήσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο να μείνουν ασχολίαστες. Λέτε να δούμε την κυρία Κόκλα να επισκέπτεται και τον Τόπειρο, μιλώντας για μεγάλα έργα, ενώ αυτά δεν έγιναν τα τελευταία δώδεκα χρόνια της νυν Δημοτικής Αρχής; Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο κύριος Χατζηευαγγέλου ήταν Δήμαρχος και επί Κυβερνήσεων Σημίτη, οπότε ως πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να είχε κάνει πάρα πολλά έργα στον Τόπειρο, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.

Τον καιρό που μαστίζεται η Ξάνθη από ανεργία κάποιοι πολεμώντας τον Θωμά Μίχογλου τάζουν δουλειές και εξυπηρετήσεις στον Τόπειρο, για να επανεκλέγουν
Τρέμουν στην παράταξη Χατζηευαγγέλου, αφού διαπίστωσαν πως χάνουν το παιχνίδι:

Καθημερινή είναι πλέον η απόδειξη πως ο Θωμάς Μίχογλου έχει προκαλέσει τον τρόμο και τον φόβο στην παράταξη του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, αφού πρωτοκλασάτα στελέχη του νυν Δημάρχου, άσχετα αν προέρχονται από άλλο κόμμα, τάζουν δουλειές και εξυπηρετήσεις σε ψηφοφόρους, προκειμένου αυτοί να μην ψηφίσουν τον Θωμά Μίχογλου, άσχετα αν ο ίδιος είναι γέννημα θρέμμα του Δήμου Τοπείρου και δεν πρόδωσε ποτέ την παράταξη, η οποία τον στήριξε και αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια για το καλό της περιοχής, χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον και με γνώμονα το καλύτερο αύριο. Μπορεί να ήθελαν ως εύκολο αντίπαλο τον Θ. Μίχογλου αλλά μάλλον τους χάλασε η σούπα και για τον λόγο αυτό άρχισαν τα γνωστά προεκλογικά τους παιχνίδια, με χτυπήματα κάτω από την μέση, αποδεικνύοντας περίτρανα πως τρέμουν ακόμα και στο άκουσμα του ονόματος, τόσο του Θ. Μίχογλου, όσο και των αξιόλογων συνεργατών του, που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο. Εκείνο που πραγματικά είναι αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι ενώ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πολλά ΜΜΕ που σήμερα σιωπούν, ξεσπούσαν κατά της νυν Δημοτικής Αρχής, ενώ σήμερα δεν αναφέρουν το παραμικρό, θαρρείς και ο νυν Δήμαρχος έλυσε όλα τα προβλήματα της περιοχής, ως από μηχανής Θεός.

Πετυχημένη η τοποθέτηση Τσίπρα στην Βουλή… «Κύριε Πρωθυπουργέ, μιας και επιστρέψατε στην χώρα μετά από καιρό, επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω στην χώρα των διεφθαρμένων και στο διεφθαρμένο κοινοβούλιο»:
Σκούρα τα βρήκε ο Πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου το πρωί της Παρασκευής, καθώς κατά την συνεδρίαση του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο, απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας του τα εξής: «Κύριε Πρωθυπουργέ, επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω στην χώρα των διεφθαρμένων και στο διεφθαρμένο Κοινοβούλιο αυτής , αφού εδώ και αρκετό καιρό λείπετε». Αυτή η τοποθέτηση του κυρίου Τσίπρα, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος επιδίωξε να κάνει υποδείξεις προς τον κύριο Τσίπρα τονίζοντας πως είναι προσβλητικό αυτό που είπε, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός, που σε έντονο ύφος και απευθυνόμενος προς τον κύριο Τσίπρα τόνισε πως «θα έπρεπε να ντρέπεστε, επειδή διασύρει με τα λεγόμενα του μέσα στην Βουλή την Δημοκρατία, καθώς και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ με τα συνθήματα τους, πράττουν επίσης το ίδιο».

Σαρωτικός ο Χαλκίδης, μαζεύει γρήγορα το χαμένο έδαφος στα Άβδηρα, παρά τις τρικλοποδιές:
Μόνος ξεκίνησε και πολλοί είναι αυτοί που στέκονται στο πλευρό του, αναγνωρίζοντας πως την ύστατη στιγμή είχε το θάρρος, την παλικαριά, τον τσαμπουκά να βάλει μπροστά το στήθος και να κονταροχτυπηθεί με τον Β. Τσολακίδη, σε μια μάχη που φάνταζε χαμένη από χέρι. Δεν το έβαλε κάτω και είπε πως θα τους κάνω να παραμιλάνε στο άκουσμα του ονόματος μου, ξεκινώντας για ένα ταξίδι του οποίου ο δρόμος ήταν, είναι και θα είναι στρωμένος με αγκάθια. Μπορεί να φαίνονταν εύκολο το παιχνίδι για τον αντίπαλο του και πρώην Δήμαρχο Βιστωνίδας Β. Τσολακίδη, αλλά όσο περνάνε οι μέρες, η ζυγαριά επανέρχεται στην θέση της. Ο Σπύρος Χαλκίδης γνωρίζει πολύ καλά πως είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει τις εκλογές, αλλά θεωρεί πως όταν χάνεται μια μάχη, δεν χάνεται και ο πόλεμος και με γνώμονα το να θέσει βάσεις, ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο.