Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Σε ανακωχή από εχθές αυτοκινητιστές και κυβέρνηση

Φιλί ζωής στην αγορά


Αντώνης Καλλιγάς, Πρόεδρος του σωματείου οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης Νομού Ξάνθης:
«Ξεκινήσαμε κανονικά την τροφοδοσία της αγοράς και εξυπηρετούμε όσο μπορούμε τον κόσμο»

Αναστάλθηκαν από χθες οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων, καθώς βρέθηκε επιτέλους μια χρυσή τομή μεταξύ απεργών και κυβέρνησης. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του σωματείου οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης Νομού Ξάνθης, κύριος Αντώνης Καλλιγάς, «επιτέλους ένας Υπουργός μας άνοιξε την πόρτα του διαλόγου», αναφερόμενος στον κύριο Χρυσοχοΐδη.
Όπως διευκρίνισε παράλληλα, ο κύριος Α. Καλλιγάς, η κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να δει πιο ζεστά τα προβλήματα των οδηγών, μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Έχει ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, για να ικανοποιηθεί η θιγόμενη από τις αποφάσεις της κυβέρνησης πλευρά.
«Ο κύριος Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε να μας βάλει σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και να μας παρέχει φορολογικές ελαφρύνσεις. Θα δούμε τι θα γίνει. Προς το παρόν είμαστε σε ανακωχή με την κυβέρνηση» σημειώνει ο κύριος Α. Καλλιγάς και προσθέτει ότι «έπρεπε να λήξουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Δεν γινόταν άλλο. Εξάλλου το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, δεν υπήρχε λόγος να παραμένουμε και άλλο εκτός των καθηκόντων μας. Η αγορά είχε παγώσει και οι έμποροι άρχισαν να μας πιέζουν».
Ο κύριος Α. Καλλιγάς συμπληρώνει επίσης ότι «ξεκινήσαμε κανονικά την τροφοδοσία της αγοράς. Εμείς είμαστε στις συγκομιδές, καλαμπόκι και ηλιόσπορα. Με λίγα λόγια εξυπηρετούμε τον κόσμο όσο μπορούμε».