Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στο πρόθυρα νευρικής κρίσης η βιομηχανία Πλαστικών Θράκης, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει οι μεταφορείς

Αίσθημα αναξιοπιστίας

της εταιρείας στους ξένους πελάτες


Ελλείψεις σε πρώτες ύλες και σοβαρά προβλήματα με τις εξαγωγές της αντιμετωπίζει η βιομηχανία Πλαστικών Θράκης, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει οι οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως.
Το πρόβλημα οξύνεται μέρα με την ημέρα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αναξιοπιστίας της εταιρείας στα μάτια ξένων πελατών, οι οποίοι δεν παίρνουν τις παραγγελίες τους, μη γνωρίζοντας για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα .
Ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης, Αθανάσιος Δημίου, εχθές το πρωί είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριο Α. Μπεμπεκίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει, αναφορικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ώστε να γνωστοποιηθούν ευρύτερα.
Ακολούθησε σύσκεψη του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, κυρίου Άγγελου Μπεμπεκίδη, και μελών του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, με θέμα συζήτησης, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, λόγω των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών.
«Δυστυχώς, οι συνέπειες της κινητοποίησης των φορτηγατζήδων είναι πολύ αρνητικές για τους παραγωγικούς κλάδους. Όταν το εξαγωγικό εμπόριο αποτελεί το 70 με 80% της δυναμικότητας μιας επιχείρησης, καταλαβαίνετε ποιες συνέπειες υφίστανται σήμερα αυτές, λόγω των κινητοποιήσεων των μεταφορέων. Χιλιάδες κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στα λιμάνια» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης.
Αναφορικά, τώρα, με την συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Πλαστικά Θράκης, κύριο Α. Δημίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Κέντρου Ξάνθης, επισημαίνει τα κάτωθι:
«Καταρχήν, ο Γενικός Διευθυντής ήρθε για να μας ενημερώσει, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει, λόγω των κινητοποιήσεων των μεταφορέων. Από ότι μας είπε ο τελευταίος, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την διαμάχη μεταξύ φορτηγατζήδων και κυβέρνησης.
Αρκετοί παράγοντες της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών. Για παράδειγμα έλλειψη τροφίμων και πρώτων υλών. Τα ίδια και χειρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές εταιρείες στην Ελλάδα. Ο κύριος Α. Δημίου, ήρθε για να μας ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην βιομηχανία, έλλειψη σε πρώτες ύλες και προβλήματα στην εξαγωγή. Δεν μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους σε άλλες χώρες, με δυσάρεστες συνέπειες για την εταιρεία.
Δεν είναι βέβαια η μόνη εξαγωγική εταιρεία στον Νομό, που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν και άλλες, ίσως με λιγότερες συνέπειες».
Και προσθέτει παράλληλα, ότι «Σίγουρα, χάνονται σημαντικοί πελάτες είτε στον Καναδά, όπως μας είπε ο κύριος Δημίου, είτε στην Αμερική, εξαιτίας όλων αυτών των γεγονότων. Δημιουργείται αίσθημα αναξιοπιστίας προς την εταιρείας, γιατί δεν γνωρίζουν στην Ινδία για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τι προβλήματα έχουν οι φορτηγατζήδες με την κυβέρνηση της χώρας.
Η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά. Το μόνον πρόβλημα είναι με τους πελάτες, γιατί δε θα μπορούν να παραδώσουν έγκαιρα τις παραγγελίες».
Αναφερόμενος στις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου, για να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα της συγκεκριμένης εταιρείας, ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης, τονίζει ότι «θα ενημερώσουμε όλους τους παραγωγικούς φορείς του Νομού μας. Παράλληλα, σαν Εργατικό Κέντρο θα συντάξουμε ένα κείμενο, βάσει αυτών που μας είπε ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης και θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας».