Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##



Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Πώς να πάει μπροστά η αγορά της Ξάνθης όταν ορισμένοι ανέχονται την εισβολή προϊόντων που κατασκευάζονται στα Σκόπια;

Η ανοχή έχει και όρια και αυτό δυστυχώς πολλοί από τους εκπροσώπους του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της Ξάνθης δεν λένε να το καταλάβουν. Πώς να πάει μπροστά η τοπική αγορά κύριοι, όταν με την ανοχή σας έρχονται εδώ επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες άφησαν αρκετούς άνεργους πριν χρόνια στην περιοχή μας και σήμερα έρχονται ως Σωτήρες της αγοράς μας, να πάρουν τα χρήματα των Ξανθιωτών καταναλωτών και να πλουτίσουν, πουλώντας προϊόντα που κατασκευάζονται στα Σκόπια; Πώς να πάει μπροστά η αγορά της Ξάνθης, όταν οι ίδιοι οι εκπρόσωποί της μέχρι σήμερα, αναλώνονται σε φιέστες αυτοπροβολής και δεν ασχολούνται με την ουσία; Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτοξεχάσω; Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω; Από τον πόλεμο που εξαπέλυσαν κατά της Αθωνικής Α.Ε., ανοίγοντας τις κερκόπορτες για την δημιουργία του εμπορικού πάρκου στον Ζυγό; Από την στήριξη της τοπικής αγοράς που μας ζητάνε, ενώ οι ίδιοι στηρίζουν οικονομικά τα πολυκαταστήματα, αφού προμηθεύονται από αυτά; Από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και σφυρίζουν αδιάφορα στην παράνομη κυκλοφοριακή σύνδεση του εμπορικού πάρκου στον Ζυγό; Από αυτούς που ανέχονται στην Ξάνθη ως σωτήρες και μεγαλοεπενδυτές, αυτούς που πριν λίγο καιρό άφησαν αρκετούς άνεργους πίσω τους, επενδύοντας σε ξένες χώρες; Αν σε όλα αυτά που σήμερα σας αναφέρω είμαι παράλογος, τότε δέχομαι πως όντως η αγορά της Ξάνθης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Αναδρομικά ζητούν τα καλόπαιδα της Βουλής, την στιγμή που σοβαροί επιχειρηματίες αποστέλλονται στις Εισαγγελικές αρχές για την μη καταβολή του ΦΠΑ:




Αυτά όντως μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν και έρχονται προστιθέμενα ως στοιχεία να υποστηρίξουν την άποψη ότι, η Ελλάδα είναι για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα στον πλανήτη Γη, που ο λαός της να περνάει αυτά που περνάμε εμείς και να βγαίνουν κάποιοι από αυτούς που συνετέλεσαν σε αυτήν την οικονομική καταστροφή μια ωραία πρωία και να ζητούν να λάβουν χρήματα αναδρομικά. Αν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι λογικοί. Από αυτήν τους και μόνο την στάση μπορεί να καταλάβει κάποιος, ότι όχι μόνο ήταν ανίκανοι να κυβερνήσουν την χώρα μας και να έχουν για χρόνια ολόκληρα την τύχη αυτής στα χέρια τους, αλλά ούτε για κλητήρες στο πιο απομακρυσμένο κατσικοχώρι δεν κάνουν.
Εχθές μιλούσα με προμηθευτή της εφημερίδας μου και μου είπε πως κλήθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν κατέβαλε το ΦΠΑ του τριμήνου και απολογούμενος τόνισε, αποδεικνύοντας με στοιχεία τον ισχυρισμό του, πως δεν μπόρεσε να μαζέψει τα χρήματα και για τον λόγο αυτό καθυστέρησε την καταβολή του ΦΠΑ για πρώτη φορά στην επαγγελματική μακρόχρονη σταδιοδρομία του. Η απάντηση που έλαβε βέβαια τα λέει όλα και απλά θα σας την αναφέρω για να βγάλετε εσείς τα συμπεράσματά σας. Κύριε, το κράτος εμάς μας κόβει τους μισθούς, επειδή εσείς φοροδιαφεύγετε. Βρείτε τα χρήματα και εντός δέκα ημερών να τα καταβάλλετε.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ξάνθης, με αρκετό προβληματισμό:

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης για θέματα που αφορούν τον Δήμο, αλλά ο προβληματισμός που τον διακατέχει είναι μεγάλος, λόγω της οικονομικής στενότητας που επιβάλλουν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και το αποτυχημένο μέχρι στιγμής σχέδιο «Καλλικράτης». Είναι εμφανέστατα τα σημάδια οικονομικής κόπωσης του Δήμου και αυτό διακρίνεται και από τις δηλώσεις τόσο των συνεργατών του Μ. Στυλιανίδη, όσο και από τον ίδιο τον Δήμαρχο ο οποίος προσπαθεί να βρει διέξοδα, τα οποία θα οδηγήσουν σε τροχιά ανάπτυξης τον Δήμο Ξάνθης, μέσα στην λαίλαπα της οικονομικής ύφεσης.

Μην τον είδατε τον Γιαννακίδη... Μπορεί προεκλογικά ο κύριος Άρης Γιαννακίδης να έκανε συχνές εμφανίσεις σε Ξάνθη, αλλά τώρα, δυστυχώς, έχει χαθεί:


Ταμπουρωμένος στο γραφείο του στην Περιφέρεια βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Άρης Γιαννακίδης, από την ημέρα που εκλέχτηκε και μετά. Ενώ προεκλογικά που τον έχανες που τον έβρισκες φαινόταν συχνά στην Ξάνθη, σήμερα και από την ημέρα των εκλογών, έχει αράξει στο γραφείο του στην Περιφέρεια και δεν μπορεί να το κουνήσει ρούπι, αφού οι υποχρεώσεις που ανέλαβε είναι υπεραυξημένες. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, αν σκεφθεί κανείς πως όσοι περιφερειάρχες πέρασαν από την περιοχή μας, δεν είχαν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν και ο ίδιος αυτήν την στιγμή, θα πρέπει να λαμβάνει έγκριση και να δίνει ραπόρτο στον τοποθετημένο υπέρ Περιφερειάρχη κύριο Σώκο. Πάνε οι παλιές καλές εποχές και σίγουρα μαζί με αυτές χάθηκαν και οι βόλτες στην Ξάνθη. Θεωρώ όμως πως είναι χρέος του κυρίου Γιαννακίδη, να εμφανίζεται πιο συχνά στην Ξάνθη, στην οποία χρωστά την νίκη του στις εκλογές και όχι μόνο σε κάθε γιορτές και επετείους. Είστε Περιφερειάρχης όλων των πρώην Νομών κύριε Γιαννακίδη και όχι μόνο της Κομοτηνής.

Καμία αντίδραση από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, για την ομαδική περιτομή στο Δροσερό:



Σε κάθε περίπτωση, ένας φορέας ο οποίος θα έβλεπε να αντικαθίσταται από ξένους μέσα στην έδρα του, θα αντιδρούσε και μάλιστα έντονα. Στην Ξάνθη όμως και λυπάμαι που το λέω, ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης δεν προέβη σε καμία αντίδραση για την ομαδική περιτομή που έγινε στο Δροσερό και στην οποία άκουσον άκουσον, καθήκοντα χειρουργού ανέλαβε ακόμα και Φυσικοθεραπευτής Μουσουλμάνος της Ξάνθης. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει ή να επιτρέπει αυτό που συνέβη στο Δροσερό και αν τηρήθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας, να αναλάβουμε και τις ευθύνες που μας αναλογούν, για τα όσα διαδραματίζονται στην Ξάνθη, προκλητικά θα έλεγα από τους «γείτονες μας» τους Τούρκους.