Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Εξακολουθούν να παίζουν την «κολοκυθιά». Μόνο που ως παιχνίδι ψυχαγωγεί, αλλά ως πολιτική εξοργίζει. Δηλώσεις του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. κ. Στρος Καν τάραξαν την κυβέρνηση και άφησαν άφωνους τους πολίτες!
Άλλη μια φορά που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να συγκαλύψει τον Πρωθυπουργό, που δεν ομολόγησε ποτέ την αλήθεια για τα μυστικά παζαρέματα που είχε με τον Στρος Καν, μόλις δύο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και τρεις μήνες κατόπιν της περιβόητης προεκλογικής επιβεβαιωτικής δήλωσης πως «λεφτά υπάρχουν»! Η συνήθης ανειλικρίνεια ως δεδομένο της πολιτικής, που τελευταίως εμπεδώθηκε αρκετά από τους πολίτες της επικράτειας.
Η επίθεση και η ειρωνική προσέγγιση μερίδας του τύπου επί της δήλωσης του προΐσταντος του Δ.Ν.Τ., έφερε καθώς φαίνεται σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, που από το τέλος του 2009 «φλέρταρε» με το Δ.Ν.Τ.. Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να προβάλλει το θέμα ως απολύτως φυσιολογική ενέργεια του Πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια ανίχνευσης και αναζήτησης πόρων, προς αντιμετώπιση των ελλειμμάτων.
Βεβαίως οι δηλώσεις του Στρος Καν άγγιξαν τον διεθνή τύπο και ίσως αυτό να έθεσε το δίλημμα του τρόπου «συμμαζέματος», με αποτέλεσμα να γίνουν άλλου είδους διευκρινιστικές δηλώσεις, που αγγίζουν τα όρια της αμφισβήτησης, από το Δ.Ν.Τ..
Μυστική και υπόγεια συμφωνία για προσφυγή προς βοήθεια στο Δ.Ν.Τ., υπό το έρεβος της απόκρυψης από τους Έλληνες πολίτες, για λόγους σκοπιμότητος. Ύστερα ζητούν να ανακτήσουν την αξιοπιστία των «υπηκόων». Ας περιμένουν…
Η υποψηφιότητα του Στρος Καν για την γαλλική Προεδρία στις επερχόμενες εκλογές, αιτιολογούν τις δηλώσεις του Στρος Καν, ώστε να τραβήξει την προσοχή και την συμπάθεια των Γάλλων ψηφοφόρων.
Τελικά η ηπιότητα του Γ. Παπανδρέου ξεγέλασε τους Έλληνες, που δεν τον θεωρούσαν ικανό να πρωταγωνιστεί σε πολιτικά παιχνίδια, με στόχο να πετύχει την εύνοια των ισχυρών του Δ.Ν.Τ. και της τρόικας, απουσία της συναίνεσης των πολιτών, τους οποίους «μάγεψε» προεκλογικά με ψευδείς υποσχέσεις. Εξ ων και η υπεροχή των ποσοστών που έλαβε, έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Πλάνη, ψεύδη ασύστολα, κρυψίνοια, μυστικοπάθεια, εσωστρέφεια κι ένας λαός καταδικασμένος να υφίσταται τα πάνδεινα, εξαιτίας της πολιτικής επαγγελματικού τύπου.
Διότι, μόνο λειτούργημα δεν ασκείται, αφού όλα τα ως άνω εμπεριέχονται σε πολιτικές ιδεολογίες και τηρούνται «ευλαβώς» από τους ευσεβείς πολιτικούς άνδρες! Από την μια ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο μίλησε κατά «της μιζέριας και του μοιρολογιού», υπεραμυνόμενος μάλιστα της αλήθειας, λέγοντας, πως «όσο σκληρή και πικρή κι αν είναι η αλήθεια, πρέπει να ειπωθεί» !!! φαίνεται πως η αλήθεια έχει διαφορετική χροιά στον λόγο του Πρωθυπουργού, από αυτήν των πολιτών. Διαφορετική εκτίμηση, αξία, παράγοντας και ηθική στην αξιολόγηση των «προσόντων» της!
Πιθανόν κάποιος να χρειάζεται φροντιστήριο ελληνικών κι αυτός δεν είναι φυσικά ο πολίτης, έστω κι αν αμόρφωτος. Διότι και οι αμόρφωτοι συνήθως έχουν διδαχθεί το μάθημα της ηθικής και της λογικής στο… σχολείο της ζωής. Η αναξιοπιστία έχει γίνει πλέον λάβαρο, που υψώνεται μπροστά από τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων έστω κι αν ως αντιπολίτευση προσπαθούν να κερδίσουν την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών.
Το κακό όμως έγινε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Διότι το «δις εξαμαρτείν ουκ… «λαού» σοφού» !!!