Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##



Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Νέα άτομα στο Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης οι Σπύρος Κάλφας (οικονομικός επόπτης) και Νίκος Κουτσουρίδης (γραμματέας):

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το ΕΒΕ Ξάνθης και για ακόμα μια φορά η απαρτία επήλθε οριακά και αφού πρωτίστως κινήθηκαν Γη και Ουρανός. Μέσα στα θέματα της συνεδρίασης βέβαια, ήταν και η αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του ΕΒΕ, Ζήση Κατσαρίκα και Χ. Παμπουκίδη. Έπειτα από την απαραίτητη διαδικασία, η ψηφοφορία ανέδειξε για Οικονομικό Επόπτη του ΕΒΕ τον Σπύρο Κάλφα και για Γραμματέα τον Νίκο Κουτσουρίδη, ο οποίος υπερίσχυσε του έτερου υποψήφιου για την θέση, Γ. Μυλωνά με μια ψήφο.

Για κουκούλωμα πάνε την υπόθεση που κατήγγειλε ο Νίκος Τσάβας στο ΕΒΕ, σχετικά με τις υπαλλήλους που άλλα έπαιρναν στο χέρι και για άλλα υπέγραφαν:



Μπορεί στην αρχή να έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον οι του ΕΒΕ Καπεταναίοι στην καταγγελία του Νίκου Τσάβα, αλλά όπως πληροφορούμαι η υπόθεση πάει για κουκούλωμα και δεν πρόκειται να χυθεί άπλετο φως, ώστε να ξέρουμε το τι ακριβώς έγινε. Η καταγγελία έγινε δημόσια κατά την συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, υπήρξαν πολλοί μάρτυρες και κυρίως άνθρωποι του χορού των ΜΜΕ, έπαιξε στον τοπικό τύπο, αλλά άκρη δεν φαίνεται να βγαίνει. Μπορεί να είπαν οι κύριοι του ΕΒΕ πως θα δώσουν εντολή στην νομική υπηρεσία να ξεκινήσει την διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πηγές, όταν πραγματοποιήθηκε η σύγκληση της Διοικούσας για το θέμα, δεν προσήλθαν οι αρμόδιες υπάλληλοι, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Πληρωμένες από την ΔΕΥΑΞ οι απαντήσεις για την δεξαμενή ή πληρωμένες από την Τσέπη του Πρόεδρου της; Κύριε Δήμαρχε, η ΔΕΥΑΞ είναι Επιχείρηση του Δήμου ή ιδιωτική;

Αφού λοιπόν αυτός ο μεγιστάνας της τοπικής αυτοδιοίκησης που ακούει στο όνομα Μ. Τσέπελης, καταχρέωσε την εταιρία με λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων... Αφού αυτός ο μέγας και τρανός στενός συνεργάτης του Δημάρχου Ξάνθης κύριος Μ. Τσέπελης διοικώντας την ΔΕΥΑΞ, την οδηγεί καθημερινά σε δρόμους οικονομικής καταστροφής... Αφού αυτός ο ακλόνητος στα πολιτικά του σχέδια άνδρας δεν μας έδωσε αναλυτικούς λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων, για να δούμε αν αυτά χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση της ΔΕΥΑΞ ή για την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων της... Ρωτάμε σήμερα τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, αν η απάντηση που δημοσιεύτηκε σε μερίδα του τοπικού τύπου, σχετικά με την υπόθεση της δεξαμενής, θα πληρωθεί από την ΔΕΥΑΞ ή από τον κύριο Τσέπελη; Αν η συγκεκριμένη απάντηση εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης; Αν η ΔΕΥΑΞ είναι Δημοτική Επιχείρηση ή ιδιωτική και ανήκει στον κύριο Τσέπελη; Θα ήθελα τις απαντήσεις σας κύριε Στυλιανίδη, προκειμένου να ενημερώσουμε και το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας μας. Και κάτι τελευταίο κύριε Δήμαρχε, για το οποίο είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε. Είναι δυνατόν σε άλλες εφημερίδες να δημοσιοποιείται κάποιο θέμα και οι απαντήσεις για αυτό να αποστέλλονται σε άλλα ΜΜΕ;

Οι Αλήθειες και τα «ψέματα» των Κυβερνητικών στελεχών. Προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας:


Για 2.500 θέσεις εργασίας έκανε λόγο κατά την επίσκεψή της η Υπουργός Εργασίας κυρία Κατσέλη και μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, θα μας πούνε κάποιοι πως ήδη θα καλυφτούν οι 1.500 από αυτές. Κανένας όμως δεν μας είπε, αποκρύπτοντας βέβαια την μισή αλήθεια, πως οι θέσεις αυτές θα αφορούν πεντάμηνη εργασία και μετά τέλος. Με απλά λόγια για τον καρκίνο της περιοχής μας που ακούει στο όνομα ανεργία, οι γιατροί βλέπε Κυβερνώντες, δίνουν ασπιρίνη. Μου αρέσει πάντως που το ΠΑΣΟΚ κάποτε, κατηγορούσε την Νέα Δημοκρατία για τις προσλήψεις μέσω Stage και τώρα κάνει τα ίδια, αλλά με διαφορετική ονομασία και τρόπο. Μα κύριοι κυβερνώντες, είναι δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει την Ξάνθη εδώ και χρόνια, με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας και με προσλήψεις χιλίων πεντακοσίων ανθρώπων σε αυτές; Με τα χρήματα που θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι, δεν θα μπορέσουν να ξοφλήσουν τα χρέη τους, πως είναι δυνατόν να ζήσουν, όταν ακόμα και για αγορά σπίρτων, (αφού στις ημέρες μας φθάσαμε τον αναπτήρα να τον θεωρούμε είδος πολυτελείας), ψωνίζουν βερεσέ.