Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σχόλια της Φ. Βλαχοπούλου

Όρθιοι, κατά την διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης οι… προύχοντες και οι ονομαζόμενοι επίσημοι, λόγω προσκλήσεων, της πόλης μας. Επιβράβευση στον ορθολογισμό του αρμόδιου προέδρου της ΔΗΚΕΞ κ. Φανουράκη. Αν μη τι άλλο να μην είναι εμφανής ο διαχωρισμός των εριφίων από τα πρόβατα. Το καρναβάλι είναι για όλους τους δημότες το ίδιο. Η πρόκληση των καθήμενων στην βιτρίνα της πλατείας, ήταν της τάξεως να βγάζει μάτι. Δυσχώνευτο, ματαιόδοξο και προπάντων φορέας αγανάκτησης για τους πολίτες, που παρακολουθούσαν μαντρωμένοι πίσω από τα κάγκελα και πιάνονταν τα πόδια τους από την ορθοστασία. Ή όλοι όρθιοι ή κανείς.

Με αφορμή το ως άνω και την επέτειο της 25ης Μαρτίου που πλησιάζει, θα όφειλαν οι αρχές να καταργήσουν της… Άρτας το γεφύρι, δηλαδή την εξέδρα με το σκέπαστρο, που στήνεται στις εθνικές γιορτές, με τους επίσημους φάτσα κάρτα. Οι καθήμενοι του κους-κους, που σηκώνονται μόνον όταν περνάει ο στρατός με την ελληνική σημαία. Οι σημαίες των σχολείων
βέβαια φαίνεται πως δεν ανήκουν στο πρωτόκολλο, ώστε να χρήζουν του ανάλογου σεβασμού. Είναι κάτι που κρατάει δεκαετίες και κανείς δεν σκέφθηκε να το παύσει. Αν δούμε να καταργείται η εξέδρα της ταλαιπωρίας των φαντάρων, για την κατασκευή της και να επικρατεί η ανισότητα μεταξύ των πολιτών. Ο σεβασμός όμως προς το σύμβολο του ελληνικού έθνους, που είναι η σημαία, θα όφειλε να βρίσκεται εκτός πρωτοκόλλου κι όχι να διαχωρίζονται από το αν την κρατούν μαθητές ή ο στρατός. Το πέρασμά της είναι ανάλογο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.