Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Κόσμος φτύνει την Ξάνθη και εσείς λέτε πως ψιχαλίζει

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα κύριε πρόεδρε της ΟΕΒΕ Ξάνθης…
Κουραστήκαμε από χρυσά χάπια κύριοι. Πείτε την αλήθεια επιτέλους…


Ο Κόσμος φτύνει την Ξάνθη
και εσείς λέτε πως ψιχαλίζει

- Ικανοποιημένοι από την διοργάνωση και τα αποτελέσματα του φετινού καρναβαλιού οι επιχειρηματίες της Ξάνθης

Σωτήρης Τσιακίρογλου:
«Είχαμε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Αρκετοί Αθηναίοι προτίμησαν το Ξανθιώτικο καρναβάλι και όχι το Πατρινό, γιατί είναι πιο συγκεντρωμένο και φιλικό. Φέτος πετύχαμε τον σκοπό μας, οι καταστηματάρχες της Ξάνθης πήραν μια ανάσα»


Σταύρος Βλαχόπουλος:
-Όχι κύριε Τσιακίρογλου, δεν πήραν οι καταστηματάρχες της Ξάνθης μια ανάσα, αλλά συγκεκριμένοι καταστηματάρχες και πολλές ανάσες, δυσφημίζοντας για ακόμα μια φορά την Ξάνθη
-Προτίμησαν οι Αθηναίοι το Ξανθιώτικο Καρναβάλι από το Πατρινό, αλλά δεν πρόκειται να ξανάρθουν
-Η πραγματική εικόνα για τις εντυπώσεις των επισκεπτών, από το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, αποτυπώνεται με τα μελανότερα χρώματα στο διαδίκτυο με τις προσωπικές τους αναρτήσεις

«Η επισκεψιμότητα στην Ξάνθη για το φετινό καρναβάλι ήταν πολύ ανεβασμένη σε σχέση με άλλες χρονιές» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, κληθείς να κάνει έναν μίνι απολογισμό των ΘΛΕ για το 2011.
Σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει ο τελευταίος, οι επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη μας ήταν κυρίως νέοι και νέες, που έμειναν ως επί τω πλείστων φιλοξενούμενοι σε σπίτια γνωστών τους στην Ξάνθη, γι’ αυτό και υπήρχε πληρότητα στα ξενοδοχεία, μόνον, τις τελευταίες δύο μέρες.
Παράλληλα, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, επισημαίνει, ότι, όσον αφορά την κίνηση στην τοπική αγορά της Ξάνθης, αυτή υπήρξε ικανοποιητική, αφού, όπως συμπληρώνει «οι επιχειρηματίες της Ξάνθης ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες των καταναλωτών».
Σε επισήμανση της εφημερίδας μας, ότι για άλλη μια χρονιά σημειώθηκαν «αρπαχτές» με αποτέλεσμα να φύγουν δυσαρεστημένοι κάποιοι επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη μας, αφού ένιωσαν ότι ορισμένοι αισχροκερδούν εις βάρος τους, ο κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου τονίζει ότι «τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ήταν πολύ λίγα». Αν και παραδέχτηκε, ότι κάθε χρόνο σημειώνονται ανάλογα περιστατικά, ότι δηλαδή διπλασιάζονται οι τιμές σε ποτά ή ακόμη και σε φαγώσιμα προϊόντα, κάθε τέτοια περίοδο. Όπως διευκρινίζει, ωστόσο, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, τέτοια φαινόμενα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και επομένως η Ξάνθη δεν αποτελεί την εξαίρεση.
Από την άλλη, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, υπογραμμίζει, ότι η διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού υπήρξε πολύ καλή, γεγονός που αποδεικνύει την πείρα του Δήμου Ξάνθης στην διεξαγωγή τέτοιου είδους εκδηλώσεων και τονίζει ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
Επισημαίνει δε, ότι το Ξανθιώτικο καρναβάλι προσέλκυσε το ενδιαφέρον από όλα τα σημεία της χώρας, αλλά και από τις γειτονικές χώρες, καθώς δεν ήταν λίγοι οι Βούλγαροι επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη μας για το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός.
«Είχαμε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Αρκετοί Αθηναίοι προτίμησαν το Ξανθιώτικο καρναβάλι και όχι το Πατρινό, γιατί είναι πιο συγκεντρωμένο και φιλικό».
Σύμφωνα με τον κύριο Σ. Τσιακίρογλου το καρναβάλι της Ξάνθης εξελίσσεται σε διαβαλκανικό, αφού έχουν ανοίξει τα σύνορα και οι Βόρειοι γείτονές μας ανεβαίνουν οικονομικά.
Και καταλήγει «φέτος πετύχαμε τον σκοπό μας, οι καταστηματάρχες της Ξάνθης πήραν μια ανάσα».