Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

«Υπατία» ώρα μηδέν! Ελλάδα ώρα μηδέν! Η αλήθεια είναι πως η αντίστροφη μέτρηση καταλήγει στο μηδέν, αφού οι αριθμοί ξεθωριάζουν και δεν συγκρατούνται αλλά παρασύρουν στην κατηφόρα τα πάντα.
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης ανήκει στα χρόνια νοσήματα της… νεοελληνικής κοινωνίας. Με την εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων απελπισμένων συνανθρώπων μας, παντός χρώματος και φυλής, φυσικά όχι από τυχοδιωκτισμό, αλλά εξ’ ανάγκης φυγή από καθεστώτα ή και ανύπαρκτες πιθανότητες διαβίωσης στην χώρα τους. Ακόμη και επιβίωσης.
Οι διεθνείς συνθήκες, οικονομικές και πολιτικές και οι παγκόσμιες ανακατατάξεις εξώθησαν ακόμη περισσότερο ανθρώπους σε αναζήτηση νέων πατρίδων, θεωρώντας πως μπορούν να τις αποκτήσουν, έστω και εισερχόμενοι λάθρα σε αυτές. Η αδιάφορη πολιτική της χώρας μας στο πρόβλημα, που θα έπρεπε να χτυπηθεί εν τη γεννέσει του, οδήγησε το φαινόμενο στην ακραία σημερινή του μορφή.
Λαθρομετανάστες σε απεργία πείνας με το ένα χέρι ανασηκωμένο και την παλάμη σε γροθιά και το άλλο χέρι με τα δυο δάχτυλα (δείκτη και μέσο) σε σχήμα νίκης, ξαπλωμένοι στο κτίριο, εν είδει ανακτόρου, της Υπατίας. Ένδειξη απειλής, εκβιασμού, έκκλησης, επίκλησης, σήμα SOS, νίκης από πλευράς τους ή αποφασιστικότητα, πως θα πετύχουν να προσαρμόσουν τα άνομα στα νόμιμα θέλοντας και μη.
Με το έτσι θέλω, απουσία της συναίνεσης της πλειονότητος των πολιτών, που υπό τον φόβο του χαρακτηρισμού «ρατσιστής» αποφεύγουν να πάρουν θέση δημοσίως και τηρούν την σιωπή με εσωτερική αγανάκτηση.
Η απεργία πείνας έχει τις επιπτώσεις της και μάλιστα άμεσα, στην υγεία των λαθρομεταναστών. Γεμίζουν τα νοσοκομεία από απεργούς εξαντλημένους, βρίσκονται γιατροί και νοσοκομειακά στην απόλυτη «υπηρεσία» τους, κυρίως δια τον φόβο των… Ιουδαίων. Μην αποθάνει κάποιος από αυτούς και επέλθει η συντέλεια του κόσμου.
Ανθρωπιστές, φιλάνθρωποι, αλληλέγγυοι και ευαίσθητοι είναι οι περισσότεροι Έλληνες. Αν έχουν το χάρισμα να συγκεντρώνουν όλα τα ως άνω, είναι το ιδανικό αλλά και ένα από αυτό να διαθέτουν θεωρείται πως πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι. Είναι αδιανόητο όμως, να αποδεχθούν την εισροή και εισβολή όλων των φυλών του «Ισραήλ» που διεκδικούν να νομιμοποιηθούν, να πολιτογραφηθούν ως Έλληνες, να «απολαμβάνουν» ίσα δικαιώματα επί πάντων και παντός, βάζοντας την κυβέρνηση στο παιχνίδι της διελκυστίνδας, που αφυπνίσθηκε κατόπιν εορτής και αγωνίζεται προς αποφυγήν ακόμη και ενός θανάτου, μήπως και της αφαιρέσουν την ετικέτα της «υπεράνω», ανθρωπιστικής συμπεριφοράς.
Αυτή η απεργία πείνας των λαθρομεταναστών, που αναστάτωσε την ελληνική κοινωνία άραγε αναλογίσθηκε κανείς πόσο στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο από πλευράς νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; Και προ πάντων μια ανήμπορη κυβέρνηση να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, ώστε να καθαρίσει την πυορροούσα πληγή!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προνόησε και απέστειλε κονδύλια για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών. Τα είδατε; Όχι, βέβαια. Όπως δεν είδαμε τόσα άλλα. Σαν να μην έφθαναν όλα όσα δεινά θα επιφέρει στην χώρα η παραμονή και ίσως η νέα εισβολή λαθρομεταναστών από τις στεριάς και θαλάσσης «πύλες της κολάσεως», έχουμε και τους αλληλέγγυους, που τους συμπαρίστανται και τάσσονται κατά των αντιθέτων περί του θέματος απόψεων, υπερθεματίζοντας για αναλγησία την ελληνική κυβέρνηση. Κι ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να μετονομαστεί σε Μπαγκλαντές, Ινδία, Πακιστάν, Νιγηρία ή άλλως πως, οι αλληλέγγυοι «περί άλλων τυρβάζουν»…!