Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Καρναβάλι της αρπαχτής

Καρναβάλι της αρπαχτής


*10-15 και 20 ευρώ είσοδος σε καταστήματα που δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο από τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου στην Ξάνθη
*Ξεπέρασε τα 4 ευρώ το σάντουιτς με σουβλάκι
*Κανένας έλεγχος για χορήγηση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους
*Άφαντες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, στήριξαν και φέτος με την απραξία τους την παρανομία


Μπορεί οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές να αποτελούν πλέον παρελθόν για το 2011 και ίσως να μας έχουν αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση, αλλά η άποψη που κυρίως επικρατεί, είναι αυτή που επιτάσσει πλέον την κατάργηση αυτού του θεσμού, με την μέχρι σήμερα γνωστή μορφή.
Η γλυκιά γεύση έχει να κάνει με την επιτυχία του ρεκόρ Γκίνες, με την μεγαλύτερη μάσκα του κόσμου, βραβείο το οποίο επάξια η Ξάνθη κρατά στα χέρια της από το περασμένο Σάββατο, όπως επίσης και η επιτυχής διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκαν. Η πικρή γεύση που έχει μείνει πλέον σε όλους όσους αγαπούν πραγματικά την Ξάνθη, είναι αυτή της άσχημης εντύπωσης που για ακόμα μια φορά κάποιοι δημιούργησαν με τις πράξεις τους, εκμεταλλευόμενοι την παντελή απραξία των αρμόδιων υπηρεσιών.
Για ακόμα μια χρονιά κυριάρχησε η είσοδος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τα ποσά που θα έπρεπε να καταβάλλουν όσοι επιθυμούσαν να μπουν μέσα, να ξεκινούν από τα 10 ευρώ με ακριβότερο αυτό των 20, άσχετα αν αυτός που πλήρωνε θα κατανάλωνε ένα αναψυκτικό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει και σίγουρα όλες οι προηγούμενες φορές λειτούργησαν εις βάρος της πόλης και του Καρναβαλιού, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται αρκετοί επαγγελματίες για την μείωση της επισκεψιμότητας, αναφωνώντας όλοι μαζί το «κάθε πέρσι και καλύτερα».
Ειλικρινά δεν θα υπήρχε κανένας αρνητικός σχολιασμός, αν οι άμεσα εμπλεκόμενοι καταστηματάρχες με το καρναβάλι ή ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών, λειτουργούσαν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι το προσωπικό τους συμφέρον, κάνοντας αρπαχτές, οι οποίες στην ουσία μόνο ως ευκαιριακή ευχαρίστηση για τους ίδιους είναι και τίποτε παραπάνω.
Ακόμα ένα από τα φαινόμενα που όχι μόνο την περίοδο του καρναβαλιού δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, είναι αυτό που έχει να κάνει σχέση με το πως επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από ανηλίκους ή για να είμαστε πιο σωστοί, θα πρέπει να ρωτήσουμε πώς επιτρέπεται από τα καταστήματα καφέ μπαρ, αλλά και από περίπτερα, να χορηγούνται αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους; Κανένας έλεγχος δεν υπήρξε για το θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους και ειλικρινά είναι να απορεί κανείς, με τις πλάτες που κάνουν οι αρχές, αφήνοντας ανήλικους στο έλεος αυτών που θέλουν να κονομήσουν.
Όλα όσα μέχρι τώρα αναφέραμε, αποτελούν τα συστατικά της βόμβας η οποία θα σκάσει στην Ξάνθη, καταστρέφοντας έναν τόσο όμορφο θεσμό, ο οποίος συνετέλεσε στο να γίνει η περιοχή μας γνωστή σε όλον τον κόσμο.