Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Προς Μ. Φανουράκη ενταύθα: Τι έγινε με εκείνη την πρόταση προσφοράς των καταστημάτων που κονομάνε αυτές τις ημέρες, προς τον Δήμο Ξάνθης:

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι ο Μανώλης Φανουράκης και ειλικρινά μένω έκπληκτος με το πόσο εύκολα ξεχνάει αυτός ο άνθρωπος. Δεν είναι δυνατόν εδώ και καιρό να μας μιλά για πρόταση που θέλει να περάσει μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την προσφορά των καταστημάτων που κονομάνε την περίοδο της αποκριάς προς τον Δήμο Ξάνθης. Αν θυμάμαι καλά, το σχέδιο ανέφερε πως τα καταστήματα που κερδίζουν χρήματα από τις ημέρες της αποκριάς, θα πρέπει να προσφέρουν το κάτι τις τους προς τον Δήμο Ξάνθης, αφού ο δεύτερος ξοδεύει πολλά χρήματα για την διοργάνωση των ΘΛΕ και από αυτό έχουν κέρδος τα συγκεκριμένα καταστήματα που κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο στην Ξάνθη την περίοδο των ΘΛΕ, από όλες τις υπόλοιπες ημέρες.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε... Ο «φωτογραφικός» διαγωνισμός της ΕΡΤ για την πρόσληψη δημοσιογράφων στην ΕΡΑ Κομοτηνής, έγινε για να καλύψουν την θέση άνθρωποι οι οποίοι ήδη εργάζονταν εκεί:


Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνονται τα όσα γράφουμε και αυτό μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε. Όπως πληροφορήθηκα, ο διαγωνισμός της ΕΡΤ για την πρόσληψη δυο δημοσιογράφων που θα γνωρίζουν καλά την Τουρκική Γλώσσα για την ΕΡΑ Κομοτηνής, κατοχυρώθηκε σε δυο ήδη εργαζόμενους, πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα πως είχα δίκιο όταν υποστήριζα πως ήταν φωτογραφικός. Αυτή λοιπόν είναι σήμερα η αξιοκρατία με την οποία κάποιοι επιχειρούν να βάλουν από το παράθυρο τα δικά τους παιδιά να εργαστούν σε κρατικές επιχειρήσεις. Το δικαίωμα της εργασίας το έχουν όλοι και ειλικρινά δεν έχω τίποτε να χωρίσω με τους δυο εργαζόμενους, αλλά αγανακτώ με τους πολιτικάντηδες της περιοχής μας (Θράκη) οι οποίοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα σε αυτά τα φαινόμενα που μας προσβάλλουν ως κράτος. Άσε που σύμφωνα με πληροφορίες μου, οι δυο κύριοι μουσουλμάνοι που προσελήφθησαν στην ΕΡΑ Κομοτηνής με τον «φωτογραφικό» διαγωνισμό, έχουν και ιστοσελίδα στην οποία προβάλλουν την κυρία Δραγώνα.

Βασίλισσα του Καρναβαλιού η Ξανθιώτισσα Σάσα Μπάστα, με βασιλιά καρνάβαλο το ομοίωμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου:


Όντως έκπληξη ετοίμαζε ο Μ. Φανουράκης, σχετικά με την Βασίλισσα του Καρναβαλιού, η οποία φέτος θα είναι επιτέλους Ξανθιώτισσα. Ο Βασιλιάς καρνάβαλος βέβαια, δεν ήταν δυνατόν να είναι κάποιος άλλος έκτος από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ο οποίος προκάλεσε αρκετές φορές τους Έλληνες με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, ενώ την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πλαισιώσουν τα ομοιώματα, τόσο της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί όσο και το Ελληνικό Κοινοβούλιο που έχει καταντήσει να μην πω σαν τι.

Πρόταση για το θέμα των ΘΛΕ του 2012: «Νεκροταφείο η Ξάνθη»…
Νεκροθάφτες βέβαια υπάρχουν πολλοί στην περιοχή μας, είτε πράσινοι είτε γαλάζιοι, οπότε δεν θα έχετε προβλήματα:


Η πρόταση της εφημερίδας μας για το επόμενο Καρναβάλι είναι να επιλεχθεί ως θέμα «Νεκροταφείο η Ξάνθη». Το μόνο σίγουρο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως δεν θα δυσκολευτεί ο Μ. Φανουράκης να βρει τους νεκροθάφτες, αφού μια ματιά να ρίξει στο Έργο της ενοποίησης των πλατειών και μια μάτια στην αποβιομηχάνιση και τον επιχειρηματικό μαρασμό, θα βρει πολλούς στους οποίους θα ταιριάζει η στολή του νεκροθάφτη. Προς θεού βέβαια, δεν έχω τίποτε προσωπικό με τους εργολάβους κηδειών και δεν θέλω να με παρεξηγήσουν. Άντε και καλή αποκριά…