Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του λαού

Συνέντευξη τύπου, αναφορικά με τους λόγους που τους οδήγησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, παραχώρησαν τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης

Παίζουν παιχνίδια
στην πλάτη του λαού


Αποφασισμένος να συνεχίσει στην ίδια απεργιακή ρότα ο ιατρικός κόσμος της χώρας, εάν δεν αποσυρθεί το υπάρχον νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της υγείας και δεν ξεκινήσει από μηδενική βάση ο διάλογος για την εκ νέου κατάρτιση του


Συνέντευξη τύπου, σχετικά με τους λόγους συμμετοχής τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος, παραχώρησε ο τοπικός ιατρικός σύλλογος Ξάνθης, στο χώρο του αμφιθεάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμαναν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, η έλλειψη επικοινωνίας και η απουσία διαλόγου με το αρμόδιο Υπουργείο οδήγησαν σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο της χώρας στην απεργία, που έχει ξεκινήσει από τις δεκαπέντε Ιανουαρίου και όπως τόνισαν θα συνεχιστεί, εάν το Υπουργείο Υγείας δεν αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο και δεν θέσει νέο πλαίσιο για έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον ιατρικό κόσμο, όσον αφορά την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμαναν, επίσης, τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, η ανακοίνωση του σχεδίου νόμου όσον αφορά την αναβάθμιση της υγείας και που σήμερα αποτελεί την καυτή πατάτα μεταξύ του Υπουργείου και των Ελλήνων ιατρών, έγινε αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη δημόσια διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών.
Πάντως, όπως άφησε να εννοηθεί ο ιατρικός σύλλογος Ξάνθης, είναι υπέρ του σχετικού νόμου, είναι, όμως, κατά του τρόπου με τον οποίον χειρίστηκε το αρμόδιο Υπουργείο το νομοσχέδιο, παρακάμπτοντας την άποψη των άμεσα εμπλεκόμενων στο θέμα, δηλαδή των ιατρών.
Πάντως, σύμφωνα με αυτά που ανέφεραν τα μέλη του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, δεν υπάρχουν ακόμη ώριμες προτάσεις από την πλευρά των Ελλήνων ιατρών, όσον αφορά την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Αυτό, βέβαια, που ζητάνε είναι ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των ιδίων και του Υπουργείου Υγείας, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση στον χώρο της υγείας.
Παράλληλα, ο ιατρικός σύλλογος τόνισε πως δέχεται άδικες κατηγορίες από πολλά μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν ότι ο ιατρικός κόσμος δεν αγαπάει τους ασθενείς του και λειτουργεί με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον.
Από την άλλη, έκανε σαφές, πως, όσον αφορά τις συνταγογραφήσεις, αυτές θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο που γίνονταν τόσα χρόνια.