Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παιχνίδια που σκάνε στην καμπούρα μας…

Παιχνίδια που σκάνε στην καμπούρα μας…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Η περιβόητη τρόικα δεν ήρθε στην χώρα μας με το έτσι θέλω, κάποιοι την κάλεσαν, στην συγκεκριμένη περίπτωση, εμείς οι ίδιοι, αφού κρίναμε πως δεν είμαστε ικανοί από μόνοι μας να χειριστούμε την εθνική οικονομία της χώρας.
Σήμερα που τα πράγματα έχουν στραφεί εναντίον μας, απλά διερωτώμεθα τις πταίει; Φταίνε πολλοί και εν μέρει εμείς οι ίδιοι, καθώς επαναπαυτήκαμε στην πλασματική ευημερία που μας πλασάρανε οι κατά καιρούς πολιτικοί ηγέτες, οι οποίοι μας φόρτωσαν με υπέρογκα ευρωπαϊκά δάνεια.
Ωραίοι είμαστε τελικά, αφού επί τόσα χρόνια αντλούσαμε ευρωπαϊκά κονδύλια, έχοντας την εντύπωση, πως δεν θα έρθει κανείς να τα ζητήσει πίσω. Πόσο γελασμένοι ήμασταν τότε και μιλάω πάντοτε για το κοινωνικό σύνολο που είχε άγνοια της πραγματικής κατάστασης ή και υπέδειξε εγκληματική αδιαφορία στο όλο θέμα.
Η Γερμανία, έχοντας την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη κάνει το δικό της κομμάτι, με βασικό σκοπό, βέβαια, να εδραιώσει την οικονομική κυριαρχία της στην ευρωζώνη. Ειδικά δε, τη σήμερον ημέρα, που τα κινέζικα συμφέροντα προωθούνται απ’ άκρη σε άκρη, σε όλο τον κόσμο, σημάδια ανησυχία δεν δείχνουν, μόνον, οι Γερμανοί εταίροι, αλλά και οι Αμερικανοί, πιστοί φίλοι του πρωθυπουργού μας. Γι’ αυτό εξάλλου καταρρέει σταδιακά η παγκόσμια οικονομία. Παντού υπάρχει μια λογική εξήγηση, ακόμη και για την κρίση που βιώνουμε στην χώρα μας. Σε μια χώρα που ενώ έχει μια φτωχή οικονομία, διαθέτει πλούσια φυσικά κοιτάσματα, όπως τα πετρέλαια του Αιγαίου, που συνεχίζουν να μένουν ανεκμετάλλευτα από την Ελλάδα, γιατί έτσι έχουν αποφασίσει κάποιοι.
Φέραμε, λοιπόν, το ΔΝΤ, που ως γνωστών εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα, για να κάνουμε, ακόμη, πιο εύκολη την διείσδυση των ισχυρών συμφερόντων στην ελληνική επικράτεια. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη της Ελλάδας, έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό, να καταστήσουν την χώρα μας έρμαιο των “αρπακτικών” που θέλουν να λέγονται και “πλανητάρχες”.
Δυστυχώς, ο απλός πολίτης έχει εγκλωβιστεί στα καθημερινά προβλήματά του, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα του. Οικονομικά προβλήματα εκεί που δε θα έπρεπε να υπάρχουν. Ελλείψεις την στιγμή που τα πλεονάσματα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Όλα στον βωμό των ισχυρών συμφερόντων.
Και αν πιστέψει κανείς πως υπάρχει οικονομική κρίση είναι πολύ γελασμένος. Χρήματα, όπως είπε και ο πρωθυπουργός μας, υπάρχουν, απλά είναι τόσα πολλά που φτάνουν, μόνον, για λίγους και εκλεκτούς…