Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκίνησε η προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Πρασίνου για μια πιο πράσινη πόλη…

Ξεκίνησε η προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Πρασίνου για μια πιο πράσινη πόλη…

Όχι άλλο πράσινο κατά,
το όχι άλλο κάρβουνο


Πρόγραμμα με δεντροφυτεύσεις σε σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης, αλλά και της περιφέρειας

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος για την δεντροφύτευση σχολείων και νηπιαγωγείων της Ξάνθης με πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης.
Η αρχή έγινε εχθές το πρωί στο 17ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Ξάνθης. Φυτεύτηκαν μια σειρά από μεγάλα δέντρα όπως πλατάνια και φλαμουριές. Ορισμένα καρποφόρα όπως οι ελιές, αλλά και αρωματικά φυτά, όπως οι λεβάντες.
Στην δεντροφύτευση παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, καθώς και ο κύριος Δημήτρης Βορίδης, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.
Βασικός σκοπός, σύμφωνα και με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, είναι να επεκταθεί το πράσινο, που τόσο πολύ λείπει από την ζωή του πολίτη.
Σύμφωνα δε με αυτά που συμπληρώνει στην συνέχεια ο τελευταίος, το σχετικό πρόγραμμα δεντροφύτευσης προβλέπει, σε δεύτερη φάση, δεντροφυτεύσεις σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης, ώστε στην συνέχεια να επεκταθεί και στην περιφέρεια.
Και επειδή οι δεντροφυτεύσεις μπορούν να γίνονται, μόνον, μέχρι τον Μάρτιο, όποιες από αυτές δεν γίνουν μέχρι τότε, θα συνεχιστούν τον Νοέμβριο.