Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Μείωση ανεργίας το ζητούμενο…

Συνάντηση με τους Περιφερειάρχη Α.Μ- Θράκης, Α. Γιαννακίδη και Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φ. Καραλίδη είχαν οι παράγοντες του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Μείωση ανεργίας το ζητούμενο…

Κάθε δύο μήνες θα πραγματοποιείται συνάντηση όλων των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη, κύριο Άρη Γιαννακίδη, με σκοπό την συζήτηση και εξεύρεση λύσεων για την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στον Νομό.
Η σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν δύο μέρες στην πόλη της Κομοτηνής είχε θετικά αποτελέσματα, αφού ο Περιφερειάρχης φάνηκε ιδιαίτερα «ζεστός» στο εν λόγω ζήτημα, καθώς, όπως δήλωσε, πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, που είναι ιδιαίτερα οξύ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ενώ, εχθές το μεσημέρι ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης μεταξύ παραγόντων του Εργατικού Κέντρου και του Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κυρίου Φώτη Καραλίδη.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι κοινή για όλα τα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας, αφού, ακριβώς, η δική μας Περιφέρεια, είναι αυτή που μαστίζεται περισσότερο από την «καλπάζουσα» ανεργία.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης να αναλάβει ενεργό δράση όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και το πρόβλημα με την ανεργία στον Νομό, περιλαμβάνει συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα και αρμοδίους φορείς, ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με αυτά που δηλώνει, παράλληλα, ο κος Άγγελος Μπεμπεκίδης στην εφημερίδα μας, Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης δήλωσαν συμπαραστάτες στην προσπάθεια και μάλιστα είχαν έτοιμες και κάποιες προτάσεις. Ο κος Άρης Γιαννακίδης, για παράδειγμα, τόνισε, πως μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο και κάποια άλλα προγράμματα, θα μπορέσουμε να μειώσουμε την ανεργία. Ενώ, ο κος Φώτης Καραλίδης επισήμανε, πως είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη και επομένως ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις στην περιοχή.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει στείλει σχετική πρόσκληση και προς τον Ξανθιώτη Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύριο Σωκράτη Ξυνίδη, για να συμμετάσχει και αυτός στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει, όσον αφορά την ανεργία και την αντιμετώπισή της στην Περιφέρεια.