Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Με συνεχείς απεργίες απαντάνε οι φαρμακοποιοί της χώρας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους

Με συνεχείς απεργίες απαντάνε οι φαρμακοποιοί της χώρας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους

Τι αναφέρει για το θέμα η Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης, κυρία Δέσποινα Κάλφα

Κατεβάζουν τα ρολά οι Φαρμακοποιοί της χώρας, αφού το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ανένδοτο στις θέσεις του, όσον αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Δύο είναι τα βασικά σημεία διαφωνίας μεταξύ των Φαρμακοποιών και Υπουργείου, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει μέσα από την ΦτΞ η Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης, κυρία Δέσποινα Κάλφα.
Καταρχήν, οι Έλληνες φαρμακοποιοί διαφωνούν κάθετα στην άρση των περιορισμών ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ενώ, στην «κόκκινη γραμμή» βρίσκονται και τα πληθυσμιακά κριτήρια.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση η κυρία Δέσποινα Κάλφα, εάν εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του αρμοδίου Υπουργείου, όσον αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, αυτό θα συνεπάγεται την ισοπέδωση της δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει η κυρία Δ. Κάλφα, τα φαρμακεία θα μετατραπούν σε ένα είδος super market. Με άλλα λόγια, δε θα υπάρχει η σωστή εξυπηρέτηση του ασθενή που πάει σε ένα φαρμακείο για να προμηθευτεί τα φάρμακά του. Από την άλλη, πολλά φαρμακεία, κυρίως της περιφέρειας, θα οδηγηθούν στον «θάνατο».
Επίσης, η Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης, υπογραμμίζει με πίκρα, πως ο διάλογος με το Υπουργείο Υγείας έχει σταματήσει, αφού, σύμφωνα και με αυτά που έκανε σαφές ο Υπουργός, κύριος Ανδρέας Λοβέρδος, οι σχετικές συζητήσεις, πλέον, θα γίνονται, μόνον, στην βουλή.
Ερωτηθείσα, εάν πιστεύει πως οι συνεχείς απεργίες που έχουν εξαγγείλει οι φαρμακοποιοί της χώρας και οι οποίες θα διαρκέσουν από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, ενώ θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, είναι ικανές να αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η κυρία Δέσποινα Κάλφα επισημαίνει χαρακτηριστικά πως « η απεργία είναι ο μοναδικός τρόπος πίεσης που έχουμε στα χέρια μας» και συνεχίζει λέγοντας πως «προχωράμε σε απεργίες με πολύ μεγάλη προσοχή, για να μην ταλαιπωρηθεί ο πολίτης».
Πρέπει να σημειωθεί δε, πως τέσσερα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά για την πόλη και δύο θα εφημερεύσουν σύμφωνα με το μηνιαίο πρόγραμμα του φαρμακευτικού συλλόγου. Ενώ, στα χωριά τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά για τις πρωινές ώρες, από τις εννιά μέχρι τις έντεκα.