Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τριγμοί Βατοπεδίου στο πολιτικό σκηνικό

Σκληρή επίθεση από την κυβέρνηση στην γαλάζια παράταξη για τους «πανηγυρισμούς» που ακολούθησαν μετά την παραγραφή των αδικημάτων που βάραιναν πρώην Υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή

Τριγμοί Βατοπεδίου στο πολιτικό σκηνικό

Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:

«Η Νέα Δημοκρατία πάντα είναι υπέρ της θεσμικής τάξης, της διαφάνειας και της κοινής λογικής. Τα όσα λέγονται από τους διάφορους κύκλους του ΠΑΣΟΚ είναι για ευνόητους λόγους»

Σκληρή επίθεση δέχτηκε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση για τους «πανηγυρισμούς» που ακολούθησαν στο θέμα της παραγραφής αδικημάτων που βάραιναν τους πρώην Υπουργούς της γαλάζιας παράταξης για την γνωστή υπόθεση του Βατοπεδίου.
Συγκεκριμένα, η κυβερνώσα παράταξη κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διάπραξη ύβρης, αφού, όπως διεμήνυσε πολύ χαρακτηριστικά, αντί να ντραπεί για αυτούς που έκλεισαν την βουλή τον Μάιο του 2009, η Νέα Δημοκρατία «πανηγύρισε» την παραγραφή των πολιτικών αδικημάτων, για τα οποία έχουν κατηγορηθεί πρώην Υπουργοί της.
Ιδιαίτερα αιχμηρός στον λόγο του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κύριος Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε με έμφαση πως «Είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι για το θέμα της ατιμωρησίας. Η ατιμωρησία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από αυτή την κυβέρνηση».
Η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, από την άλλη, υπογραμμίζει με έμφαση πως «η πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την παραπομπή των τριών Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας για την γνωστή υπόθεση αποτελεί κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε να γνωρίζουν την παραγραφή των ενδεχόμενων - υποτιθέμενων αδικημάτων και να μην τους παραπέμψουν» και συνεχίζει λέγοντας πως «η Νέα Δημοκρατία, εξαρχής, κατήγγειλε, ότι η κυβέρνηση επιχείρησε θεσμική εκτροπή, ενώ η πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού δικαιώνει την Νέα Δημοκρατία».
Ενώ, υπογραμμίζει με έμφαση πως «αποκαλύπτεται περίτρανα ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός από την οποία διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Και καταλήγει «η Νέα δημοκρατία πάντα είναι υπέρ της θεσμικής τάξης, της διαφάνειας και της κοινής λογικής. Τα όσα λέγονται από τους διάφορους κύκλους του ΠΑΣΟΚ είναι για ευνόητους λόγους».