Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Αγιάστηκαν τα ύδατα και τελείωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια…
Από σήμερα τα κεφάλια μέσα και υπό τον ζυγό του ΔΝΤ:

Τέλος στις γιορτές και στα πανηγύρια και το αναφέρω για όσους δεν θέλουν ακόμα να το πιστέψουν. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και πρέπει άμεσα να μπούμε στις γραμμές που επιτάσσει το ΔΝΤ και οι υποτασσόμενοι άρχοντες της χώρας μας σε αυτό, γιατί μας βλέπω να ζούμε σε χειρότερες ημέρες.
Τέλος οι γιορτές, ξανά τα κεφάλια κάτω και σκυμμένα, γεμάτα προβληματισμό και ερωτήματα για την μελλοντική μας ζωή, την στιγμή που ο Καλλικράτης υποτίθεται έγινε για λόγους οικονομίας και μέχρι στιγμής με απλά μαθηματικά, κρίνεται πολύ δαπανηρότερος από τον Καποδίστρια. Όσοι μισθοί δημάρχων και αντιδημάρχων έχουν χαθεί από τις συνενώσεις, έχουν προστεθεί ως επιπλέον σε αυτά που θα λαμβάνουν οι υπάρχοντες Δήμαρχοι και Συνεργάτες τους, πράγμα από το οποίο βέβαια δεν ήταν δυνατόν να εξαιρεθεί και η κάθε Περιφέρεια, όπου οι μισθοί Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών δεν είναι καθόλου μειωμένοι.

Άφαντοι οι Νεοδημοκράτες αιρετοί…
Πρασίνισε το μάτι μας στις εκδηλώσεις αγιασμού των υδάτων
Όσο είχαν θέσεις εξουσίας, ήθελαν πρώτη μούρη τις φάτσες τους, τώρα;;;

Άφαντοι ήταν από τις εκδηλώσεις των Φώτων οι πολιτικοί της περιοχής μας που ανήκουν στον χώρο της ΝΔ. Μόνο ο Δήμαρχος Ξάνθης κράτησε ως αντίβαρο πλαισιωμένος από τον πρώην δήμαρχο Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκο και τον πολιτευτή Σταμάτη Σταματιάδη. Όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανόμενου και του πρώην υπουργού Αλ. Κοντού, ήταν άφαντοι.
Είναι καλή η εξουσία βλέπετε και όταν κάποιοι την χάνουν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε καν στις τυπικές υποχρεώσεις της αντιπολίτευσης.
Άφαντος από Άβδηρα και Λάγος ο πρώην Νομάρχης Γ. Παυλίδης, άφαντη η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, άφαντος ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Ζαγναφέρης, άφαντοι οι μέχρι πριν λίγες ημέρες Αντινομάρχες του κυρίου Παυλίδη και γενικά όσοι δεν εκλέχτηκαν, επέλεξαν να λάμψουν δια της απουσίας τους από τις εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα πως το μόνο που τους νοιάζει, είναι να κατέχουν θέσεις εξουσίας και τίποτε άλλο. Ειλικρινά, θυμάμαι άλλες χρονιές, που σκοτώνονταν μεταξύ τους οι εντιμότατοι άρχοντες κατά Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης, για το ποιος θα είναι μπροστά ώστε να φανεί η αφεντομουτσουνάρα του στην φωτογραφία και γελώ με την ψυχή μου, αφού δικαιώνομαι για τα όσα κατά καιρούς έχω υποστηρίξει.

Δεν θα κάνει εκδήλωση για το νέο έτος το ΕΒΕ Ξάνθης...
Αυτό μας έλειπε, την στιγμή που το οδηγήσατε κύριοι σε αυτό το χάλι, να πραγματοποιούσατε και εκδήλωση:

Αντί να βάλετε το νερό στο αυλάκι και να στείλετε στο σπίτι τους αυτούς που τόσο καιρό λειτουργούσαν υπέρ των προσωπικών τους συμφερόντων και κατά του ΕΒΕ, σκεφτήκατε να κάνετε και εκδήλωση; Πάτε καλά εκεί κύριοι, ή όχι; Εδώ και τόσους μήνες φωνάζω για τα τραγελαφικά που συμβαίνουν εκεί μέσα και εσείς σφυρίζατε αδιάφορα, καλύπτοντας τους πάντες και τώρα θέλετε να μας δείξετε πως λειτουργείτε σωστά;
Άσε που έμαθα πως θα συνεδριάσετε την ερχόμενη Δευτέρα και περιμένω να δω το θέμα συζήτησης της Διοικητικής Επιτροπής, αλλά και να μάθω το αποτέλεσμα των αποφάσεών σας.
Κλείνοντας κύριοι του ΕΒΕ, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν δώσατε απαντήσεις στα ερωτήματα του Νίκου Τσάβα ή ακόμα τα μαγειρεύετε; Και λέω πως τα μαγειρεύετε γιατί εδώ και κάτι μήνες ο άνθρωπος ζητά ενημέρωση, αλλά εσείς σφυρίζετε αδιάφορα, πράγμα που με οδηγεί σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Πρωταθλητές στα κανόνια μας έκαναν...
Καθημερινό φαινόμενο οι ακάλυπτες επιταγές και το κλείσιμο επιχειρήσεων


Κατακαμένη και όχι κατακαημένη είναι η Ελλάδα, αφού στην Περιφέρεια σε λίγο καιρό, θα μιλάμε για κρανίου τόπο. Δεν είναι και λίγες οι επιχειρήσεις που έκλεισαν, αφήνοντας κατά τα κοινώς λεγόμενα καρφιά στην αγορά ή βαρώντας κανόνι, με επακόλουθο αυτού, να κλείνουν στην συνέχεια και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες έφαγαν τις τόνγκες και δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Σε όλο αυτό το σκηνικό βέβαια, κατά τον κύριο λόγο, φταίει η εκάστοτε Κυβέρνηση, που επιτρέπει στις τράπεζες τόσα χρόνια, να δίνουν μπλοκ επιταγών στον κάθε έναν ο οποίος δεν είχε ούτε μια δραχμή για να μπαλώσει τις τρύπιες τσέπες του. Αντί λοιπόν να καθόμαστε και να βλέπουμε τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη, καλό θα είναι οι φορείς που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες, να ζητήσουν από την Κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να οριοθετήσει σωστά πλέον την λειτουργία των τραπεζών, οι οποίες μέχρι σήμερα λειτουργούν με την ανοχή του Κράτους ανεξέλεγκτα και πάντα υπέρ των συμφερόντων τους.