Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στον καθαγιασμό των υδάτων του Νομού Ξάνθης

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου
στον καθαγιασμό των υδάτων του Νομού Ξάνθης

-Πρώτη και τυχερή η βουτιά του νεαρού Νίκου Παπουνίδη από την Κομοτηνή, ο οποίος έπιασε τον σταυρό στο Πόρτο Λάγος
-Έλαμψαν δια της απουσίας τους, τα στελέχη της ΝΔ που μέχρι το τέλος του 2010 ήταν θρονιασμένοι σε θέσεις εξουσίας


Παρότι τσουχτερό το κρύο της περασμένης Πέμπτης, πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, μεταξύ των οποίων η επίσημη πολιτική, στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία της Ξάνθης, παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων του Νομού, στα πλαίσια εορτασμού των Αγίων Θεοφανείων, στον ποταμό Κόσσυνθο, τα Άβδηρα και το λιμάνι του Πόρτο Λάγος.
Να σημειωθεί, ότι ειδικά στο Πόρτο Λάγος η συμμετοχή του κόσμου στην τελετή για τον αγιασμό των υδάτων ήταν εντυπωσιακή. Οι πιο τολμηροί δεν δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά της θάλασσας, για να πιάσουν τον σταυρό. Ο τυχερός για φέτος, που έπιασε τον σταυρό στο Πόρτο Λάγος, ακούει στο όνομα Νίκος Παπουνίδης και είναι από την πόλη της Κομοτηνής.
Ο νεαρός Νίκος δήλωσε χαρούμενος που μπόρεσε να πιάσει τον σταυρό, αν και ήταν η πρώτη φορά που αποφάσισε να βουτήξει.
«Αν και ήταν λίγο δύσκολα, τα κατάφερα και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος και χαρούμενος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός Νίκος, ο οποίος δέχτηκε ως δώρο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα έναν επιστήθιο σταυρό.
Τις ευχές τους έστειλαν στον κόσμο, στα πλαίσια της μεγάλης σημασίας της ημέρας των Θεοφανείων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κύριος Φώτης Καραλίδης και ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης.
Ενώ, ο νέος Δήμαρχος Αβδήρων, κος Βασίλης Τσολακίδης, από την πλευρά του, δήλωσε τα κάτωθι:
«Θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο. Με τον αγιασμό των υδάτων, να αγιασθούν και οι ψυχές όλων μας. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τον καθαγιασμό των υδάτων, καθότι είχαμε πάρα πολύ κόσμο στα Άβδηρα και στο Πόρτο Λάγος. Εύχομαι υγεία για όλο τον κόσμο και του χρόνου να βρεθούμε, πάλι, όλοι μαζί, για να γιορτάσουμε αυτές τις άγιες ημέρες».
Ο βουλευτής Ξάνθης και Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κος Σωκράτης Ξυνίδης, που βρέθηκε μεταξύ των επισήμων οι οποίοι παρακολούθησαν φέτος τον καθαγιασμό των υδάτων του Νομού Ξάνθης, τόνισε τα ακόλουθα:
«Χρόνια Πολλά σε όλους. Νομίζω, ότι φέτος είναι μια χρονιά που χρειαζόμαστε φώτιση και αγιασμό. Στην Ξάνθη και στο Πόρτο Λάγος ο λαός μας, ο λαός της Ξάνθης, έζησε αυτή την μεγάλη γιορτή και ελπίζει ότι η καινούργια χρονιά θα αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για κάτι καλύτερο και αισιοδοξεί για το μέλλον του. Εμείς, η πολιτική ηγεσία, οφείλουμε να ενισχύουμε αυτή την πίστη με την λειτουργία και τις πράξεις μας».