Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οικονομική ενίσχυση και για τους καπνοπαραγωγούς της Ξάνθης

Οικονομική ενίσχυση και για
τους καπνοπαραγωγούς της Ξάνθης


Κώστας Γλερίδης, μέλος ΠΑΣΕΓΕΣ:
«Το βοήθημα είναι στα πλαίσια μείωσης του 50% των επιδοτήσεων για τους καπνοπαραγωγούς από το 2011 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είχε υποσχεθεί τότε η κυβέρνηση, θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την σχετική μείωση των επιδοτήσεων, από τους εθνικούς πόρους, ώστε να μην πληγούν ακόμη περισσότερο οι καπνοπαραγωγοί»

Οικονομική ενίσχυση ύψους 219. 837.135 ευρώ, υπό προϋποθέσεις και μέχρι το τέλος του 2015, θα λάβουν καπνοπαραγωγοί τριάντα ένα Νομών της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι καπνοπαραγωγοί της Ξάνθης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για το θέμα ο κύριος Κώστας Γλερίδης, μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ δηλώνει χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Το βοήθημα είναι στα πλαίσια μείωσης του 50% των επιδοτήσεων για τους καπνοπαραγωγούς από το 2011 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είχε υποσχεθεί τότε η κυβέρνηση, θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την σχετική μείωση των επιδοτήσεων, από τους εθνικούς πόρους, ώστε να μην πληγούν ακόμη περισσότερο οι καπνοπαραγωγοί».
Παρακάτω ακολουθούν οι τριάντα ένα Νομοί, οι καπνοπαραγωγοί των οποίων έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για το ανωτέρω οικονομικό βοήθημα:
Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής.