Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας…

Επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας, παίρνεται ένα σοβαρό μέτρο για μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η οποία αποτελεί «αγκάθι» για την Ελλάδα και ο λόγος βέβαια για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό “ανάχωμα”, που θα θωρακίζει τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία.
Το εγχείρημα, αν και αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για να διασφαλιστούν τα Βόρεια σύνορά μας, από τα οποία περνάνε καθημερινά δεκάδες “ανεπιθύμητοι” επισκέπτες, προωθούμενοι από την γειτονική μας Τουρκία, συναντά κάποιες αντιδράσεις από τους «λαλίστατους» εσωτερικούς και εξωτερικούς «ανθρωπιστές», που βαυκαλίζονται μαινόμενοι περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κάθε χώρα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εθνικά της σύνορα, γιατί, όμως, η Ελλάδα να μην μπορεί να πράξει το αντίστοιχο; Γιατί κάθε φορά που πάμε σαν ένα οργανωμένο κράτος να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, να δεχόμαστε παρεμβάσεις από εξωτερικούς παράγοντες που διατείνονται περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν συμμαζεύεται. Και εφόσον ο λόγος είναι περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί κανείς από όλους αυτούς τους εντιμότατους, κατά τα άλλα, κυρίους, δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας, που εισάγει στην χώρα μας, χωρίς την θέλησή της, λαθρομετανάστες και δεν την αναγκάζει να αναλάβει τις ευθύνες της; Μήπως, επειδή, κάποιοι έχουν συμφέρον να έχουν κάτω από τις “φτερούγες” τους την Τουρκία, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα αντίστοιχα ανταλλάγματα; Ρητορικά ερωτήματα που χρήζουν μιας πιο εμπεριστατωμένης προσέγγισης και ανάλυσης από την επίσημη ελληνική Πολιτεία.
Από την άλλη, πως μπορούμε, σαν μια παγκόσμια κοινότητα, να επιτρέπουμε τον «πνιγμό», τις κακουχίες και την εκμετάλλευση χιλιάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπων που ψάχνουν για μια καλύτερη τύχη; Αυτό δεν αποτελείς ένα σοβαρό αδίκημα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Το έργο με την κατασκευή του περιβόητου φράχτη στον Έβρο αποτελεί ένα σοβαρό εγχείρημα, που εμπίπτει στα εθνικά συμφέροντά μας, γι’ αυτό παρά τις όποιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει, θα πρέπει να γίνει. Είναι ηθικά και θεμιτά επιτρεπτό να σκεφτόμαστε το καλό της χώρας, καθώς δεν είναι δυνατόν, να περνάνε σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα του κράτους, γιατί αυτό επιβάλουν τα ισχυρά γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται και σκάνε στις δικές μας καμπούρες.
Οι εισαγόμενοι λαθρομετανάστες από την Τουρκία, προωθούνται από την χώρα μας στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Επειδή όμως οι «ευρωπαίοι εταίροι» είναι πολύ αυστηροί όσον αφορά το θέμα των συνόρων τους, το μεγαλύτερο κύμα των λαθραία ερχόμενων στην Ελλάδα μένει εντός των συνόρων της χώρας, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις από αυτό το γεγονός( βλέπε δημιουργία γκέτων στην καρδιά της πρωτεύουσας, αύξηση της εγκληματικότητας στα πλαίσια της γενικότερης κρίσης και ανεργίας που υπάρχει κ.ο.κ).
Πλέον, δεν χωράνε άλλοι “παράνομοι” στην χώρα. Πρέπει να σταματήσει, επιτέλους, το αυθαίρετο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της Ελλάδος. Ας αναλάβουν οι πολιτικοί μας τις ευθύνες τους και ας διαχειριστούν όσο πιο σωστά μπορούν το ζήτημα με την ασφάλεια των εθνικών συνόρων.