Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η τελευταία επίσκεψη ως Νομάρχης Ξάνθης στην Δημοτική Αγορά

Η τελευταία επίσκεψη ως Νομάρχης
Ξάνθης στην Δημοτική Αγορά



-Ευχές και έλεγχος της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων
-Η δημοτική αγορά είναι ένα ενδεικτικό σημείο της τοπικής αγοράς και όλου του Νομού


Την Δημοτική Αγορά Ξάνθης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο Νομάρχης Ξάνθης, κύριος Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τους Αντινομάρχες και τους νομαρχιακούς του συμβούλους, προκειμένου να δώσει τις ευχές του σε επαγγελματίες και καταναλωτές ενόψει των Χριστουγέννων.
«Είναι η δωδέκατη χρονιά που επισκεπτόμαστε την δημοτική αγορά Ξάνθης. Η δημοτική αγορά είναι ένα ενδεικτικό σημείο της τοπικής αγοράς και όλου του Νομού» δήλωσε χαρακτηριστικά μέσα από δηλώσεις του σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Γ. Παυλίδης και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτές τις ημέρες, ειδικά, η αγορά κρεάτων έχει τις δόξες της. Ο λόγος που ερχόμαστε είναι και για τις καθιερωμένες ευχές, τις οποίες, ποτέ, δεν πρέπει να ξεχνάμε μεταξύ μας, έστω και αν είναι δύσκολα τα χρόνια που διανύουμε. Πέρα από αυτό, όμως, ήρθαμε για να δούμε την κίνηση στην αγορά. Ήρθαν όλοι οι εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Υγιεινής, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Εμπορίου, που χρόνια τώρα κάνουν με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά τους. Υπάρχει ένα επίπεδο συνεργασίας με τους επαγγελματίες, που δεν βασίζεται στην λογική επίδειξης εξουσίας και επιβολής κυρώσεων. Έτσι τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε προς όφελος της αγοράς, των καλών επαγγελματιών, των καταναλωτών και της ποιότητας των προϊόντων, είναι καλά. Θεωρώ, ότι αυτό είναι διαπιστώσιμο από όλους».
Όσον αφορά τις τιμές και την καταναλωτική κίνηση στην δημοτική αγορά της πόλης, ο κύριος Γ. Παυλίδης δήλωσε ότι «οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Υπάρχουν ανεβοκατεβάσματα διαφόρων προϊόντων, άλλα έχουν κατέβει λίγο, ενώ άλλα έχουν ανέβει λίγο. Η καταναλωτική κίνηση, από ότι μου λένε οι επαγγελματίες, είναι πεσμένη, λόγω και της μειωμένης αγοραστικής δυνατότητας κατανάλωσης όλης της κοινωνίας. Οι πολίτες αγοράζουν λιγότερα σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Στα τρόφιμα έχουμε την χαμηλότερη πτώση, της τάξης 20 με 25% περίπου».
Κλείνοντας, ο κύριος Γ. Παυλίδης δεν παραλείπει να στείλει τις θερμές ευχές του σε όλους τους συμπολίτες μας.
«Θέλω με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας -Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα. Η νέα χρονιά να είναι πολύ καλύτερη από το 2010 για την Ελλάδα, τον Νομό μας, αλλά και την Περιφέρειά μας. Ένας δύσκολος δρόμος είναι μπροστά μας. Οι δε προσπάθειες πρέπει να εντατικοποιηθούν από όλες τις κατευθύνσεις στις λογικές των πρωτοβουλιών και της δημιουργίας» καταλήγει ο Νομάρχης Ξάνθης.