Βροντερό «παρών» στο όχι για
το κλείσιμο του κολυμβητηρίου
το κλείσιμο του κολυμβητηρίου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου της πόλης
Σοφία Συμεωνίδου, Έφορος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης:
«Απαιτούμε να παραμείνει ανοιχτό το Κολυμβητήριο Ξάνθης. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι κλείνοντας έναν αθλητικό χώρο, όποιος και αν είναι αυτός, ανοίγουν στην θέση του internet café και μπαράκια. Θέλουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο για τα παιδιά μας. Η άθληση είναι δικαίωμα, δεν είναι απλά και μόνον επιλογή»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου Ξάνθης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία μέλη αθλητικών Ομίλων και Οργανισμών του Νομού μαζί με τα παιδιά, αλλά και τους Ξανθιώτες που τάσσονται κατά του “λουκέτου” στον αθλητικό αυτό χώρο της πόλης μας.
Βασικός σκοπός των διαδηλωτών, οι οποίοι εξέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας, είναι να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες της Ξάνθης σχετικά με το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου, αλλά και να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους προς τους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου, οι οποίοι πήραν την σχετική απόφαση.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε στην εφημερίδα μας η κυρία Σοφία Συμεωνίδου, Έφορος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης, το Κολυμβητήριο Ξάνθης παραμελήθηκε και εγκαταλείφθηκε στην τύχη του από τους αρμοδίους παράγοντες που είχαν υποχρέωση να το “φροντίσουν”. Τόνισε δε, ότι τα προβλήματα του Κολυμβητηρίου είναι χρόνια και οφείλονται στην έλλειψη όρεξης, αλλά και γνώσεων, για τον χώρο του αθλητισμού.
Αναφορικά με την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, η κυρία Σ. Συμεωνίδου υπογράμμισε με έμφαση τα ακόλουθα:
«Η συγκέντρωση αυτή δεν κινείται αποκλειστικά από τον κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης, αλλά από τους δύο Ομίλους Κολύμβησης του Νομού μας. Εκπροσωπείται, επίσης, από όλους τους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι χρησιμοποιούν και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν το κολυμβητήριο και δεν είναι λίγοι αυτοί. Υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία έχουν ανάγκη το κολύμπι και το ενδεχόμενο να κλείσει το κολυμβητήριο της Ξάνθης, θέτει σε κίνδυνο την θεραπεία τους. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι κλείνοντας έναν αθλητικό χώρο, όποιος και αν είναι αυτός, ανοίγουν στην θέση του internet café και μπαράκια. Θέλουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο για τα παιδιά μας. Η άθληση είναι δικαίωμα, δεν είναι απλά και μόνον επιλογή. Απαιτούμε να παραμείνει ανοιχτό το κολυμβητήριο και η κακοδιαχείριση που έχει γίνει τόσα χρόνια να μην συνεχιστεί. Δεν είναι υπεύθυνα ούτε τα παιδιά μας, αλλά ούτε και ο κόσμος που χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο, για αυτή την κακοδιαχείριση. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι το κολυμβητήριο παίρνει επιδότηση από το κράτος για την λειτουργία του και θεωρούμε, ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση για να μην φτάσουμε στο σημείο, τα παιδιά που είναι σε μεγάλες ηλικίες να χάσουν τόσα χρόνια από την ζωή τους άδικα».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού, κυρίου Νίκου Παπαδόπουλο, αναφορικά με τους λόγους κλεισίματος του Κολυμβητηρίου, τους οποίους αποδίδει στην παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος των προμηθευτών για την δημοπράτηση πετρελαίου προκειμένου να ζεσταίνεται το νερό του Κολυμβητηρίου, η κυρία Σ. Συμεωνίδου επισημαίνει με νόημα ότι «ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί γιατί ήταν άγονη η δημοπράτηση. Για να είναι άγονη η δημοπράτηση σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από την κρίση, υπάρχει και η κακοδιαχείριση του Κολυμβητηρίου, στο οποίο ναι μεν έχει γίνει κάποια ανακαίνιση, αλλά όχι αυτή που έπρεπε».
Παράλληλα, η κα Σ. Συμεωνίδου τονίζει πως το πρόβλημα με τα μεγάλα έξοδα για το πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλες μορφές θέρμανσης, όπως είναι τα γεωθερμικά πεδία ή το φυσικό αέριο.
«Πρέπει να βρουν κάποια άλλη μορφή θέρμανσης για το νερό. Δεν νοείται την σήμερον ημέρα με τόσες μορφές ενέργειας να λειτουργεί ένα Κολυμβητήριο με πετρέλαιο» αναφέρει ενδεικτικά η κυρία Σ. Συμεωνίδου.
Κλείνοντας, η τελευταία επισημαίνει, πως ο αγώνας για να παραμείνει ανοιχτό το Κολυμβητήριο θα κλιμακωθεί, εάν δεν υπάρξουν άμεσα τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τονίζοντας πολύ χαρακτηριστικά, πως δεν μπορεί να θυσιάζονται τα πάντα στον βωμό της κρίσης, την οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί, χρησιμοποιούν κάποιοι, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.