Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Το γέλιο της αρκούδας πέφτει με τις εξελίξεις στο ΕΒΕ…
Με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο, ο Διευθυντής ζητάει και τα ρέστα, γιατί τον θέτουν σε υποχρεωτική άδεια:

Τελικά μπορεί ή όχι να μας πει κάποιος με υπευθυνότητα, για το τι γίνεται μέσα στο ΕΒΕ Ξάνθης; Πληροφορίες μου αναφέρουν πως ο Διευθυντής κύριος Χατζόπουλος, με έγγραφο που απέστειλε στον Πρόεδρο του ΕΒΕ Π. Ανδρικόπουλο, του ζητάει να δώσει εξηγήσεις με ποιο νόμο τον έθεσαν σε υποχρεωτική άδεια. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, από την στιγμή που η απόφαση της υποχρεωτικής άδειας, έχει ληφθεί από την πλειοψηφία του Δ.Σ.; Μα καλά θέλετε να μας τρελάνετε κύριοι; Τελικά μήπως έχει δίκιο ο Γιάννης Αθανασιάδης και δεν έχει άδικο, για τα όσα υποστηρίζει; Αναλογίζεστε κύριοι της Διοικούσας του ΕΒΕ πως ευθύνες δεν έχει μόνο ο Διευθυντής, αλλά και εσείς, που δυστυχώς όπως αποδεικνύεται, εδώ και καιρό δεν τον είχατε ελέγξει; Είμαι απόλυτα σίγουρος πως αν αυτά τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έμεναν στην αφάνεια, θα επιχειρούνταν τρόπος συγκάλυψης όλων αυτών των τραγελαφικών και σοβαρών παρατυπιών που διαπιστώθηκαν.

Εφόσον το Πειθαρχικό Συμβούλιο και το Δικαστήριο κρίνουν ένοχο τον Διευθυντή του ΕΒΕ Ξάνθης, για ποιον λόγο αυτός να συνεχίσει να εργάζεται στο ΕΒΕ από άλλη θέση και να πληρώνεται;
Φίλος ο Γ. Χατζόπουλος και ειλικρινά δεν είχα και δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του, αλλά ειλικρινά αναρωτιέμαι, αν οι κύριοι που διοικούν το ΕΒΕ Ξάνθης, είναι λογικοί ή παράλογοι. Πώς είναι δυνατόν να στέλνετε έναν άνθρωπο στο πειθαρχικό συμβούλιο, προκειμένου αυτό να ελέγξει αν ο ίδιος προέβη σε παρατυπίες οι οποίες ζημίωσαν το ΕΒΕ και να κρίνει την καθαίρεσή του από την θέση του διευθυντή και από την άλλη να λέτε πως, αν κριθεί ένοχος και απομακρυνθεί από την θέση του, θα παραμένει στο ΕΒΕ Ξάνθης ως απλός υπάλληλος και θα πληρώνεται κιόλας. Ποσά θέλετε να μας τρελάνετε κύριοι; Επιτέλους κατανοήστε πως το μαγαζί που λέγετε ΕΒΕ Ξάνθης, ανήκει στα μέλη του και όχι στα μέλη του Διοικητικού του Συμβούλιου και σίγουρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Αν ο οποιοσδήποτε υπάλληλος του ΕΒΕ λειτουργήσει παράτυπα σε βάρος του φορέα, θα πρέπει να απομακρύνεται εντελώς από αυτόν και όχι να τον πληρώνουμε επιβραβεύοντας τον για τα όσα διέπραξε. Όλα αυτά τα γράφω, χωρίς να θέλω να προκαταλάβω κανενός το μυαλό και τις σκέψεις για τα όσα ακούγονται τελευταία και πάνω από όλα, χωρίς ποτέ να υιοθετήσω την άποψη, πως για όλα φταίει ο Δ. Χατζόπουλος διευθυντής του ΕΒΕ.

Μαύρα τα Χριστούγεννα για όλους…
Οπλιστείτε με αγάπη και βρείτε τους χαμένους σας εαυτούς, για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες:

Η αγάπη και η επιστροφή στους χαμένους παλιούς μας εαυτούς, είναι τα καλύτερα όπλα, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες στις οποίες μας έχει ρίξει αυτή η Κυβέρνηση, αναγκασμένη από την πολιτική που άσκησαν οι προηγούμενες. Τριακόσιοι ήταν όλοι όσοι έφταιξαν για την κατάντια της χώρας μας και τριακόσιοι θα παραμείνουν, αν εμείς οι ίδιοι δεν τους δώσουμε ένα καλό μάθημα. Το να ξεκινήσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε διέξοδα, αφού οι εξελίξεις και αναφέρομαι στις δυσάρεστες, θα ακολουθήσουν ως ντόμινο και στο τέλος θα γίνουν μπούμερανκ που θα μας καταστρέψει.

Όντως δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αφού για εμάς η ενημέρωση αποτελεί λειτούργημα και όχι εντεταλμένη υπηρεσία από διαφόρους καλοπληρωτές: Όντως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα ΜΜΕ της Ξάνθης, αφού εμείς ως εφημερίδα αναλάβαμε ένα δύσκολο έργο – λειτούργημα, αυτό της ενημέρωσης και κάποιοι απλά της ενημέρωσης μετά από οικονομικές συμφωνίες. Έτσι είναι η ζωή και δυστυχώς για κάποιους δεν αλλάζει. Είναι η καλύτερη επιλογή ζωής το να επιδιώκεις να διατηρήσεις μια επιχείρηση και να είσαι ολιγαρκής, από το να θεωρείς τον εαυτό σου κάτι μοναδικό, επιδιώκοντας να μειώσεις τους άλλους, άσχετα αν γελάει και το παρδαλό κατσίκι με αυτές σου τις συμπεριφορές. Η διαφορετικότητα ανάμεσα στα ΜΜΕ όντως υπάρχει, αφού οι περισσότεροι ασκούν λειτούργημα και κάποιοι απλά ευλογούν μόνο τα γένια τους και θέτουν εαυτούς στις υψηλότερες θέσεις της μοναδικού κάλους φαντασίας τους. Οι άνθρωποι γεννιούνται δεν γίνονται και αυτό δυστυχώς για ορισμένους που η μοναδική σχέση που έχουν με το ανθρώπινο είδος είναι η οπτική πλευρά, αποτελεί το μεγαλύτερο κόμπλεξ που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ στον κόσμο.

Σκληρή η ανακοίνωση του Γ. Αθανασιάδη, αλλά δυστυχώς για κάποιους, παρουσιάζει πολλές αλήθειες:
Μπορεί κατά καιρούς ο Γ. Αθανασιάδης να τήρησε σιγή ιχθύος στα όσα έγιναν και γίνονται στο ΕΒΕ, αλλά η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε, θεωρώ πως περιέχει αρκετές αλήθειες. Βέβαια ο αγαπητός Γιάννης δεν θα πρέπει να νομίζει πως είναι άμοιρος των ευθυνών, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως έχει λιγότερες ευθύνες από κάποιους άλλους οι οποίοι δήλωσαν άγνοια των όσων έχουν γίνει, ενώ μέχρι τώρα συγκάλυπταν με την σιωπή τους τα κοσμοϊστορικά και κωμικοτραγικά γεγονότα στο ΕΒΕ. Οι ευθύνες αφορούν όλους τους διοικούντες του ΕΒΕ Ξάνθης, αφού δεν θέλησαν να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά από το καλοκαίρι και μετά. Κανένας τους βέβαια δεν ήθελε να δώσει βάση στα γραφόμενα μου, που εδώ και μήνες παρουσιάζουν ότι το ΕΒΕ χωλαίνει και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Μπορεί το ΕΒΕ Ξάνθης να είναι ένα από τα λίγα που διαχειρίζονται συνεχώς προγράμματα, αλλά ίσως είναι και το μοναδικό στην χώρα που έχει φτάσει σε αυτήν την κατάντια. Κλείνοντας με το θέμα, οφείλω να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και φίλο πάνω από όλα Π. Ανδρικόπουλο, ότι δικαίωμα να αφαιρέσει τον λόγο από κάποιον, δεν έχει κανένας καθώς το ΕΒΕ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, όπως επίσης και προς τους Γ. Αθανασιάδη και Γ. Σιούτα, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να λέει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι για οποιονδήποτε.

Σαν χορτάρι ξεφυτρώνουν οι παράνομες (;) κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες των Οικοδομών της Ξάνθης…
Έχεις ταράτσα και ψηλή οικοδομή; Μπορείς να βγάλεις άμεσα 100.000 ευρώ:


Τώρα που ζούμε σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, υπάρχει τρόπος εύκολος να βγάλεις άμεσα χρήματα και μάλιστα μαύρα. Εκατό χιλιάδες ευρώ όπως πληροφορήθηκα, είναι το αντίτιμο που εισπράττουν κάποιοι από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να επιτρέψουν σε αυτές, την τοποθέτηση κεραιών σε ταράτσες των οικοδομών τους, παίζοντας κορόνα γράμματα με την υγεία όλων μας. Σε πολλές περιπτώσεις το καμουφλάζ όλων αυτών των κεραιών, μοιάζει με καμινάδες από τζάκι και είναι δύσκολο το να τις εντοπίσουμε, αλλά με λίγο περισσότερη προσοχή, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αντιληπτές. Η υπόθεση πάντως δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και το μόνο σίγουρο είναι πως, κάποιοι παίζουν με την δημόσια υγεία κερδοσκοπώντας ασύστολα.