Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ο κόσμος κουράστηκε Αποχή λένε την αντίδραση

Οι κομματάρχες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν το δικό τους στίγμα για τις εκλογές και την τρομακτική αποχή

Ο κόσμος κουράστηκε
Αποχή λένε την αντίδραση

Α. Τσαρτσάρας, Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Θεωρώ, ότι από την στιγμή που ο κύριος Μ. Στυλιανίδης δεν εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, όλοι οι αντιπολιτευόμενοι συνδυασμοί θέλουν αλλαγή κατεστημένου και θα το πράξουν με την ψήφο της ερχόμενης Κυριακής»

Σ. Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Η Νέα Δημοκρατία αναγεννημένη πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πάμε σε δεύτερη Κυριακή έχοντας εισπράξει την εμπιστοσύνη του κόσμου»


Η αποχή του κόσμου από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ήταν εμφανής, ενώ, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έστρεψαν την πλάτη τους στα δύο μεγάλα κόμματα, γεγονός που εύλογα δημιουργεί συνειρμούς για πρόωρες εκλογές, όπως άφηνε να εννοηθεί προεκλογικά ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός της χώρας.
Οι απερχόμενες εκλογές πέρασαν στην ιστορία ως εκλογές διαμαρτυρίας του κόσμου για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Σε σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας αναφορικά με τις εκλογές που πέρασαν, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα του κόσμου και ζητά από τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες του δεύτερου γύρου των εκλογών, σκεπτόμενοι αυτοδιοικητικά.
«Λάβαμε το μήνυμα, από εδώ και πέρα δεν υπάρχει λόγος οι ψηφοφόροι να πράξουν το ίδιο. Οι πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, τώρα θα πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα το καλό της περιοχής τους» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Τσαρτσάρας.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, με δεδομένο το γεγονός της μεγάλης αποδοκιμασίας της κυβέρνησης από τους ψηφοφόρους, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας τονίζει ότι, «όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, δεν είναι στις προθέσεις μας οι πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός σήκωσε απλά το γάντι που του πέταξε σύσσωμη η αντιπολίτευση με προεξέχοντα τον κύριο Α. Σαμαρά. Σαφώς ελήφθησαν κάποια μηνύματα, πάντως το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε λαβωμένο με τους υποψηφίους που στηρίζει».
Κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Ξάνθης, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας αναφέρει πως «ο Δήμος Ξάνθης για πρώτη φορά οδηγείται σε δεύτερη Κυριακή. Τελείωσε ο καιρός, όταν κάποιοι με διάφορους τρόπους αλωνίζανε ανενόχλητοι. Οι πολίτες θέλουν έναν Δήμο που θα λειτουργεί με διαφάνεια. Ο συνδυασμός του κυρίου Πούλιου βγήκε ενισχυμένος. Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη εβδομάδα, γι’ αυτό ας μην βιάζονται μερικοί να χαρούν.
Θεωρώ, ότι από την στιγμή που ο κύριος Μ. Στυλιανίδης δεν εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, όλοι οι αντιπολιτευόμενοι συνδυασμοί θέλουν αλλαγή κατεστημένου και θα το πράξουν με την ψήφο της ερχόμενης Κυριακής».
Για το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών μιλάει στην εφημερίδας μας και η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου. Σύμφωνα με αυτά που σημειώνει με έμφαση στην ΦτΞ, «η αποχή αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Ένα μέρος της αποχής δηλώνει ότι ο κόσμος απέρριψε τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού και έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση για αλλαγή πλεύσης. Ο ψηφοφόρος τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ που τον κορόιδεψε πέρσι, ενώ φέτος επιχείρησε να τον εκβιάσει. Ο κύριος Γ. Παπανδρέου δεν πήρε την λευκή επιταγή που περίμενε».
Αναφερόμενη στον πρώτο κύκλο των εκλογών, η κυρία Σ. Ιακωβίδου επισημαίνει «αυτός υπήρξε θετικός για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η Νέα Δημοκρατία αναγεννημένη πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πάμε σε δεύτερη Κυριακή έχοντας εισπράξει την εμπιστοσύνη του κόσμου».