Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Διάρρηξη στο κατάστημα των ΕΛΤΑ της Γενισέας το βράδυ της Τετάρτης από ψιλικατζήδες:

Κατάφεραν από την μια να διαρρήξουν οι επιτήδειοι κλέφτες το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Γενισέα, αλλά από την άλλη δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι αξιόλογο, αφού ούτε τα κέρματα που κατάφεραν να αρπάξουν ήταν αρκετά ούτε και με τα γραμματόσημα που έκλεψαν κανείς δεν χορταίνει. Μετά από το μπαράζ ληστειών σε τράπεζες της Ξάνθης, μια νέα μόδα φαίνεται να εξαπλώνεται και μάλιστα γρήγορα και δεν είναι άλλη από τις ληστείες και διαρρήξεις σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, χωρίς όμως να υπάρχουν ιδιαίτερα λάφυρα για τους ψιλικατζήδες κακοποιούς. Αφού λοιπόν δεν είχαν συμπληρωθεί λίγα εικοσιτετράωρα από την ληστεία στα ΕΛΤΑ της Σταυρούπολης, το βράδυ της Τετάρτης άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, κατάφεραν να διαρρήξουν την πόρτα του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Γενισέα και χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, άρπαξαν γρήγορα κάποια κέρματα που βρήκαν μπροστά τους καθώς και γραμματόσημα, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά και κάποια από αυτά σήμερα σας παραθέτουμε. Υπήρχε ή όχι συναγερμός στο εν λόγω κατάστημα; Υπήρχε η όχι κύκλωμα κλειστής τηλεόρασης; Είναι αρκετή ή όχι η αστυνομική δύναμη του σταθμού Γενισέας;

Η Ρηγίλλης στηρίζει εμπράκτως τον ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη:
Έσπασαν τα τηλέφωνα των νεοδημοκρατών τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Από την μια άκουγες μια ωραία γυναικεία φωνή να σου λέει πως την Κυριακή ο Νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης με την ΝΔ Γ. Παυλίδης πραγματοποιεί προεκλογική εκδήλωση και από την άλλη αναρωτιόσουν ποια ΝΔ ρε παιδιά, ο άνθρωπος κατεβαίνει ανεξάρτητος και έμενες με την απορία. Ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο τον ωφελεί τον Γ. Παυλίδη αυτή η τακτική, αλλά σε τόσο πονηρούς καιρούς το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι μάλλον προβλήματα και αρνητικές εντυπώσεις δημιουργούνται και τίποτα δεν οδηγεί σε θετικά μηνύματα.

Με συνεχείς περιοδείες στον Νομό Ξάνθης επιχειρεί να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Α. Γιαννακίδης:
Στην Ξάνθη νύχτα μέρα και μάλιστα σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, επισκέπτεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης πλαισιωμένος από τους εδώ συνεργάτες του και με τον Φ. Καραλίδη μπροστάρη, προσπαθεί να οργώσει τον Νομό Ξάνθης πιθαμή προς πιθαμή, προκειμένου να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα, ενώ όπως πληροφορήθηκα, χθες επισκέφθηκαν τόσο το Νοσοκομείο Ξάνθης όσο και την ΣΕΚΑΠ.

Ακόμα δεν έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας η δικαιοδοσία ελέγχων και επιβολής προστίμων για την απαγόρευση του καπνίσματος:

Δυστυχώς στην χώρα μας, τα πάντα χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και δεν πρόκειται τίποτε να πάει σωστά. Βγάλανε τον Αντικαπνιστικό Νόμο, φόβισαν τον κοσμάκη, μίλησαν για πρόστιμα και ποινές, αλλά ακόμα δυστυχώς όπως πληροφορήθηκα, δεν έχουν εκδώσει τις ανάλογες τροποποιήσεις στον νόμο, ώστε να έχουν αρμοδιότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί να πραγματοποιούν ελέγχους και να επιβάλλουν τα πρόστιμα. Προς το παρόν οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από το αρμόδιο κλιμάκιο της διεύθυνσης υγιεινής της Νομαρχίας Ξάνθης.

Βόλτα των»Πολιτών για την Αλλαγή» στην αγορά της Ξάνθης:
Στους δρόμους της αγοράς της πόλης μας επέλεξαν να περιηγηθούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των «Πολιτών για την Αλλαγή» μαζί με τον επικεφαλή του συνδυασμού Χρίστο Πούλιο και πραγματικά αυτή τους η κίνηση βρήκε αρκετά θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Οι «Πολίτες για την Αλλαγή» αφού περιόδευσαν στους κεντρικούς και όχι μόνο δρόμους της Ξάνθης, δεν ήταν δυνατόν να μην περάσουν και μια βόλτα από το πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης μας, που δεν είναι άλλο από το εμπορικό κέντρο, όπου για αρκετή ώρα συζήτησαν με τους θαμώνες των καταστημάτων, αλλά και τους ανθρώπους που αναπτύσσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες εκεί.