Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Διέρρηξαν τα ΕΛΤΑ Γενισέας

Μεταφορά της εγκληματικότητας από το κέντρο του Νομού στην περιφέρεια
Διέρρηξαν τα ΕΛΤΑ Γενισέας

- Ιωακείμ Τσουκνάδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης: «Υπάρχουν σκέψεις να ενισχυθούν οι αστυνομικές περιπολίες στα χωριά του Νομού»
- Ληστείες και διαρρήξεις στα πιο ήσυχα χωριά της Ξάνθης

Η εγκληματικότητα στο Νομό Ξάνθης για την τελευταία χρονική περίοδο γνωρίζει μεγάλη έξαρση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα χωριά της περιοχής. Η μεταφορά της εγκληματικότητας από το αστικό κέντρο στα περίχωρα του Νομού, οφείλεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα και με αυτά που αναφέρει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, στην ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και την δράση της νεοσύστατης ομάδας ΔΙΑΣ στην Ξάνθη.
Τα κακοποιά στοιχεία έχουν στρέψει τις βλέψεις τους προς τα χωριά του Νομού, αφού είναι πιο εύκολη η εκεί παράνομη δράση τους, καθώς οι περιπολίες της αστυνομίας είναι περιορισμένες σε αυτές τις περιοχές, λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η πρόσφατη ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ του Δήμου Σταυρούπολης, όπου άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες αφαίρεσαν λεία περίπου χίλια ευρώ.
Παρόμοιο περιστατικό, αυτή την φορά όμως διάρρηξη και όχι ληστεία, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στον Δήμο Βιστωνίδας και συγκεκριμένα στην έδρα του Δήμου, την Γενισέα.
Άγνωστοι δράστες, που αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης, παραβίασαν τα ΕΛΤΑ της Γενισέας τις βραδινές ώρες, όταν δηλαδή το κατάστημα ήταν κλειστό, αφαιρώντας κέρματα και γραμματόσημα.
Να σημειώσουμε δε, ότι έχουν προκληθεί μικρές υλικές ζημιές στο κτήριο των ΕΛΤΑ Γενισέας.
«Η εγκληματικότητα έχει μεταφερθεί στην περιφέρεια, γιατί οι αστυνομικές περιπολίες εκεί δεν είναι τόσο ισχυρές, όσο είναι στην πόλη» σημειώνει αναφορικά με το θέμα ο κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης και συνεχίζει λέγοντας πως «εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνονται περισσότερες περιπολίες στα χωριά, λόγω του περιορισμένου δυναμικού που έχει το σώμα. Θα δούμε, όμως, πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα. Θα κάνουμε συσκέψεις με συναδέλφους, για να εξετάσουμε πιθανές λύσεις στο πρόβλημα, έτσι, όπως εξελίσσεται για το τελευταίο χρονικό διάστημα στα χωριά του Νομού.
Παράλληλα, συνεργαζόμαστε και με άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».
Αναφορικά, τώρα, με τους δράστες των συγκεκριμένων υποθέσεων, ο κύριος Ι. Τσουκνάδης αναφέρει, πως, όσον αφορά την ληστεία στα ΕΛΤΑ Σταυρούπολης, οι δράστες ήταν επαγγελματίες. Στην περίπτωση δε της Γενισέας όχι.
Κλείνοντας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, απευθυνόμενος στους κατοίκους του Νομού, επισημαίνει με έμφαση, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά προβληματισμού, σχετικά με αυτά που συμβαίνουν με την τοπική εγκληματικότητα.
«Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να έχουν ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά τους. Αν υποπέσει κάτι ύποπτο στην αντίληψή τους, να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία» καταλήγει ο κύριος Ι. Τσουκνάδης.