Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τους χώρους προβολής στην πόλη της Ξάνθης μοίρασαν χθες οι υποψήφιοι

Τους χώρους προβολής στην πόλη
της Ξάνθης μοίρασαν χθες οι υποψήφιοι

  Εχθές το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ξάνθης σύσκεψη με θέμα, τη διάθεση και κατανομή των χώρων υπαίθριας διαφήμισης του Δήμου Ξάνθης στους υποψήφιους συνδυασμούς για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο.
  Να σημειωθεί, ότι στην σύσκεψη έδωσαν παρόν ο κύριος Φώτης Καραλίδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό του κυρίου Άρη Γιαννακίδη. Ο κύριος Περικλής Καρβουνίδης, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αναγέννησης.  Ο κύριος Φυσεκίδης Δημήτρης, εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για την Ξάνθη”. Ο κύριος Κολάρος Γιώργος, εκπρόσωπος της λαϊκής συσπείρωσης.
  Πριν παρθούν οι σχετικές αποφάσεις, ο Δήμαρχος, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, ανέφερε κάποια βασικά σημεία της σχετικής εγκυκλίου, που πρέπει να ληφθούν στα υπόψη από όλους τους συνδυασμούς.
  Να σημειωθεί, ότι οι δύο όροι βάση των οποίων γίνεται ο καθορισμός των χώρων είναι:
  Α) η αναλογικότητα σύμφωνα με τα ποσοστά των τελευταίων νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.
  Β) η επί ίσοις όροις προβολή από τα σταθερά και μόνιμα αστικά σταντ (στάσεις αστικών λεωφορείων).
  Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, μπορούν να παραχωρηθούν και άλλοι χώροι. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί εκλογικών κέντρων καλαίσθητα περίπτερα 2Χ2Χ2, καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δε θα ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα. Τα προκείμενα περίπτερα και τα τροχόσπιτα πρέπει να μαζευτούν εντός πέντε ημερών μετά τις εκλογές, εκτός και αν υπάρξει δεύτερη Κυριακή.
  Απαγορεύονται δε, αερόπλανα, πλαστικές σημαίες και γενικά ουσίες και αντικείμενα, η χρήση των οποίων συμβάλει στην ρύπανση του περιβάλλοντος.
  Δεν επιτρέπεται η αφισοκόλληση σε σταντ που θα δοθούν σε άλλους συνδυασμούς.
  Ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε να χρήση παλιότερης απόφασης δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δεκατέσσερις δρόμοι της Ξάνθης θα πλαισιωθούν από αφίσες υποψηφίων.
  Για τις δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών και τις τελικές αποφάσεις, δέκα θα πάρει ο κύριος Στυλιανίδης, έξι ο κύριος Πούλιος, δύο ο κύριος Ανταμπούφης, δύο ο κύριος Κολάρος και τρία σταντ προς διάθεση.
  Για τις περιφερειακές εκλογές, δέκα θα πάρει ο κύριος Παυλίδης, έξι η κυρία Καραχασάν, ένα ο κύριος Κολάτος, ένα ο κύριος Φωτιάδης και ένα προς διάθεση.
  Δηλαδή σαράντα τρία σταντ (στάσεις αστικών λεωφορείων) χωρίστηκαν στα δύο, είκοσι τρεις για τις δημοτικές και είκοσι για τις περιφερειακές εκλογές.