Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Δικηγόροι κατά Μνημονίου μέρος δεύτερο

Κατέφυγε για δεύτερη φορά στο ΣτΕ ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών, μαζί με τον Σύνδεσμο Αξιωματικών και Αποστράτων και τους πρώην διπλωματικούς υπαλλήλους
Δικηγόροι κατά Μνημονίου
μέρος δεύτερο

Κώστας Γούναρης, Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης:
«Η προσφυγή έγινε εξ ονόματος όλων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος. Η προσφυγή έγινε για νομικά ζητήματα, δεν είναι δηλαδή πολιτικό το κείμενο της προσφυγής. Θεωρώ, ότι η δικαστική απόφαση δε θα βγει γρήγορα»

  Δεύτερη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησε εχθές ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών κατά του μνημονίου και των περικοπών στις αποδοχές και τις συντάξεις (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας).
  Η προσφυγή, που εκφράζει συνολικά όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, αφορά νομικά ζητήματα. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Κώστας Γούναρης, η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, θα αργήσει να βγει.
«Η προσφυγή έγινε εξ ονόματος όλων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος. Η προσφυγή έγινε για νομικά ζητήματα, δεν είναι δηλαδή πολιτικό το κείμενο της προσφυγής. Θεωρώ, ότι η δικαστική απόφαση δε θα βγει γρήγορα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Κώστας Γούναρης.
  Να σημειώσουμε από την άλλη πως μαζί με το δικηγορικό σύλλογο Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει από κοινού ο Σύνδεσμος αξιωματικών και αποστράτων, καθώς και οι πρώην διπλωματικοί υπάλληλοι, ζητώντας την ακύρωση μιας σειράς υπουργικών αποφάσεων που περικόπτουν τις αποδοχές και τις συντάξεις. Ενώ, την πρώτη φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε προσφύγει στο ΣτΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ, την ΕΣΗΕΑ, τους μηχανικούς και τους συνταξιούχους.
  Σύμφωνα με τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών οι αποφάσεις του μνημονίου είναι αντισυνταγματικές. Οι περικοπές δε, παραβιάζουν, παράλληλα, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.