Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ότι βλάπτει τον εμπορικό ιστό της Ξάνθης ή του Νομού θα μας βρει απέναντι

Ευθύμης Μίλκογλου: Δηλώσεις του νέου προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης
«Ότι βλάπτει τον εμπορικό ιστό της Ξάνθης
ή του Νομού θα μας βρει απέναντι»

  Νέος Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, μετά την ξαφνική παραίτηση του κυρίου Γιάννη Αλεξιάδη, εκλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, ο κύριος Ευθύμης Μίλκογλου. Είναι αυτός που από εδώ και πέρα θα καθορίζει την επίσημη γραμμή των επαγγελματιών της Ξάνθης. Όπως δηλώνει μάλιστα ο ίδιος, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, είναι αποφασισμένος να παλέψει ενάντια σε όλα αυτά που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία του «επιχειρείν» στην πόλη και τον Νομό κατ’ επέκταση.
  «Ότι βλάπτει τον εμπορικό ιστό της Ξάνθης ή του Νομού θα μας βρει απέναντι» σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο νέος Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου και προσθέτει με έμφαση πως  ύστερα από την παραίτηση που μας παρέθεσε και γραπτώς ο Γιάννης Αλεξιάδης, κλήθηκε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Παρασκευής. Έγιναν οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν και εκλέχθηκα στην θέση του Γιάννη Αλεξιάδη, παμψηφεί. Έχουμε έναν δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για το καλύτερο του Νομού και της πόλης μας».
  Σε ερώτηση της ΦτΞ, αν αληθεύουν αυτά που ακούστηκαν μέσα από τον τοπικό τύπο, ότι η παραίτηση του Γιάννη Αλεξιάδη δεν ήταν τυχαία, καθώς προέκυψαν διαφωνίες για την τελευταία ανοιχτή επιστολή από τα μέλη του συλλόγου που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες και αφορούσε το γνωστό θέμα με τον Δήμαρχο Τοπείρου. Το θέμα δηλαδή με τις μετακινήσεις δημοτών Τοπείρου στην Κεσσάνη της Τουρκίας με χρήματα του Δήμου για να κάνουν οι τελευταίοι τα ψώνια, ο κύριος Ε. Μίλκογλου αναφέρει τα ακόλουθα:
  «Ακούστηκε, καλά το είπατε. Κανένας δεν ξέρει τι έχει γίνει. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω».
  Σε διευκρινιστική ερώτηση της εφημερίδας, αν έχει γίνει συζήτηση μεταξύ του ιδίου και του κυρίου Γ. Αλεξιάδη και τι ανέφερε ο τελευταίος επί του θέματος, ο κύριος Ε. Μίλκογλου, τονίζει πως «έχουμε συζητήσει με τον κύριο Γ. Αλεξιάδη, αυτά είναι δικά μας. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Είναι προσωπικοί οι λόγοι της παραίτησης του Γιάννη Αλεξιάδη. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Συνέπεσε τυχαία η δημοσίευση της επιστολής και η παραίτηση του Γιάννη Αλεξιάδη. Πριν δημοσιευθεί η επιστολή ρωτήθηκαν όλοι μέσα στον εμπορικό σύλλογο».
  Κλείνοντας, ο κύριος Ε. Μίλκογλου διευκρινίζει ότι ο ίδιος θα λειτουργήσει με γνώμονα το καλό της εγχώριας αγοράς, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και πρακτικές.
  «Θα κοιτάξουμε το καλό του Νομού και της πόλης μας. Είναι ένας μεγάλος αγώνας, μια ευθεία. Δεν έχουμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά να κλείσουμε. Συνεχίζουμε σε αυτή την ευθεία για να βρούμε μια διέξοδο στα προβλήματά μας. Υπάρχει μεγάλη κρίση, πάνω σε αυτό το κομμάτι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε σαν εμπορικός σύλλογος. Οι κομματικές νοοτροπίες δεν χωράνε στο έργο μας» καταλήγει ο νέος Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης.