Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης

Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης:
«Η νέα σχολική χρονιά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν υπάρχουν κενά σε δασκάλους και βιβλία. Επειδή, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο, δεν ξέρω αν δημιουργηθούν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όταν γίνει η τρίτη φάση αποσπάσεων»
  Με τους καλύτερους οιωνούς χτύπησε χτες το πρωί, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά 2010-2011. Περισσότεροι από 1.300.000 μαθητές ξεκίνησαν τα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος στα 15.500 σχολεία, όπου θα διδάξουν 160.000 εκπαιδευτικοί. Χτες πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία της χώρας οι καθιερωμένοι αγιασμοί, για να πάει καλά η σχολική χρονιά και με την ευλογία του θεού.
  Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είπε ότι τα κενά υπολογίζονται γύρω στα 2.645, χωρίς, ωστόσο, αυτός να είναι ο τελικός αριθμός. Πάντως 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει ανάγκες των σχολείων.
  Σχετικά με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, επισημαίνει στην ΦτΞ τα ακόλουθα: «Η νέα σχολική χρονιά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν υπάρχουν κενά σε δασκάλους και βιβλία. Εκτός από κάποιες ώρες γερμανικών, αγγλικών και πληροφορικής, που λείπουν στα παλιού τύπου ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Εξαιρετική είναι η φετινή σχολική χρονιά σε επίπεδο αρχής. Επειδή, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο, δεν ξέρω αν δημιουργηθούν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όταν γίνει η τρίτη φάση αποσπάσεων».