Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ρόμπα γίναμε με το site του Δήμου Ξάνθης που είχε αναρτημένο το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης του 2009:
  Δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες που λάβαμε, για το πραγματικά απαράδεκτο γεγονός να υπάρχει αναρτημένο στην σελίδα του Δήμου Ξάνθης το πρόγραμμα των γιορτών παλιάς πόλης και να αναγράφεται το έτος 2009. Οι κύριοι του Δήμου βέβαια, το πήρανε χαμπάρι και το άλλαξαν κάπως καθυστερημένα, γιατί ήδη γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με αυτό το απαράδεκτο λάθος και σίγουρα για ακόμα μια φορά, εκτίθεται τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του, που θα όφειλαν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις. Δεν ήθελα να προβώ σε κάποιο σχόλιο κατά την διάρκεια των γιορτών για να μην δημιουργήσω σύγχυση, αλλά το γεγονός ότι αλλάχτηκε η ημερομηνία χωρίς να ζητηθεί έστω και ένα συγγνώμη, με έκανε έξω φρενών.

Υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης ο Αντώνης Μαζάνης:
  Με νέα πρόσωπα προσπαθεί να καλύψει τα κενά και την κούραση που έχουν προκαλέσει στον κόσμο της Ξάνθης, τα φθαρμένα από την πολύχρονη ανάμειξη τους με τα κοινά πρόσωπα. Έτσι όπως πληροφορούμαστε, σε συμφωνία ήρθαν ο Μ. Στυλιανίδης με τον Αντώνη Μαζάνη, προκειμένου ο δεύτερος να αποτελέσει κομμάτι του (νέου;) συνδυασμού του Δημάρχου Ξάνθης. Το άκουσμα αυτής της είδησης, ήδη άρχισε να προκαλεί τριγμούς σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του Δημάρχου Ξάνθης, που όπως έμαθα έβαλαν ακόμα και στοίχημα.

Καλός ο συμπολίτης μας κύριος Μαστράφης, αλλά θα πρέπει να προσέχει, γιατί αποδεικνύει πως βρίσκεται εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας:
  Ε, όχι και φίλος του ποδηλάτου κύριε Μαστράφη ο Δήμαρχος Ξάνθης, μην τρελαθούμε εντελώς. Φίλος του περιπάτου μπορεί. Είπαμε είναι προσωπικός σας φίλος ο Δήμαρχος Ξάνθης, μπορεί να είναι κολλητός σας ο στενός του συνεργάτης και κατά την προσωπική μου άποψη Αρχικωλοτούμπας Νίκος Φωτιάδης και να πίνετε καθημερινά καφέ στην Λέσχη αξιωματικών, αλλά λίγη προσοχή στα λεγόμενά μας αγαπητέ Αντώνη Μαστράφη δεν θα έβλαπτε. Δεν είναι δυνατόν πριν λίγους μήνες ο Δήμαρχος να βάζει τέλος στα αιτήματα δημιουργίας ποδηλατοδρόμων στην Ξάνθη, άλλοι να τρέχουν και να μαζεύουν 4,5 χιλιάδες υπογραφές ζητώντας να γεμίσει η Ξάνθη ποδηλατοδρόμους και εσύ Αντώνη Μαστράφη να εγκωμιάζεις το πραγματικά ανύπαρκτο έργο του Δήμου και του Δημάρχου σε θέματα ποδηλασίας. Υπάρχει και Θεός και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσετε.

Εκλογές στην τοπική της ΟΝΝΕΔ, εν κρύπτω; :
  Δεν ξέρω ποιος ενημέρωσε τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, για αυτά που είπε ως δικαιολογίες για την ανύπαρκτη προβολή και ενημέρωση γύρω από τις εκλογές στην τοπική της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, αλλά καλό θα ήταν οι συμβουλάτορές του να κάνουν εντατικά μαθήματα επικοινωνίας. Είναι δυνατόν σε ερώτηση, γιατί όλα έγιναν εν κρυπτώ και την τελευταία στιγμή και δεν δόθηκε η απαραίτητη δημοσιότητα στην διενέργεια αυτών των εκλογών, να δίνεται ως απάντηση πως δεν ήταν υποχρεωμένη η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης να ενημερώσει τον κόσμο, αλλά η ενημέρωση έπρεπε να γίνει από την Αθήνα; Δηλαδή, για να καταλάβω καλά αγαπητέ Πολιτιάδη, δεν θα πρέπει να ξαναδούμε ανακοίνωση από την ΝΟΔΕ Ξάνθης και την ΔΗΜΤΟ Ξάνθης και αντί για αυτά τα δυο κομματικά όργανα θα εκδίδει ανακοινώσεις και ενημερώσεις προς τον κόσμο η Ρηγίλλης; Όμορφος κόσμος, Νέο Νεοδημοκρατικά πλασμένος…

Δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, τονίζει ο νέος πρόεδρος. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι:
  Μπορεί ο φίλος Μάκης και νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης να υποστήριξε εχθές στον Γ. Γκορόγια πως δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον συγκεκριμένο φορέα, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή και άλλα λέει. Όσοι παραιτούνται μέχρι σήμερα στην Ξάνθη από φορείς κόμματα και άλλα τινά ή για να ακριβολογώ το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, παραιτούνται για προσωπικούς λόγους οι οποίοι όμως ποτέ δεν υπάρχουν. «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λέει ο σοφός λαός μας και στην προκειμένη περίπτωση και καπνός υπάρχει και φωτιά και εγώ είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά, ότι τα όσα αναφέρω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά η παραίτηση ανέφερε για προσωπικούς λόγους, ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα και σύγχυση. Αυτά προς το παρόν και τίποτε περισσότερο.

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης:
  Για μια ακόμα φορά οι Κυνηγοί οι οποίοι δέχονται αρκετά πυρά τα τελευταία χρόνια από οικολογικές οργανώσεις, αποδεικνύουν περίτρανα πως το κυνήγι δεν είναι η μοναδική τους ενασχόληση. Έτσι στην Ξάνθη επέλεξαν, για πολλοστή φορά, να πραγματοποιήσουν εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του συλλόγου, που βρίσκονται στην 40 Εκκλησιών από τις 16:00 σήμερα το απόγευμα, ως τις 20:00. Πρόκειται για μια ακόμα προσφορά του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης, ο οποίος έχει εντάξει πολλές δραστηριότητες στο ενεργητικό του.

Με Άρη Γιαννακίδη και Φώτη Καραλίδη υποψήφια η Τάνια Σερεφιά:
Την μέχρι και σήμερα στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ζλάτκου, Τάνια Σερεφιά έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Φώτης Καραλίδης, ώστε να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του Νομού Ξάνθης για τις Περιφερειακές Εκλογές. Πρόκειται για μια αρκετά δραστήρια παρουσία στον χώρο της αυτοδιοίκησης και στην περιοχή του Δήμου Βιστωνίδας, η οποία καλείται να ανέβει ένα σκαλί στην τοπική πολιτική σκηνή και να δώσει αυτήν την φορά την εκλογική μάχη, για τις Καλλικρατικές Περιφερειακές εκλογές.

Χαμός στην συνεδρίαση της Δημαρχιακής με τον Μ. Τσέπελη να έχει την τιμητική του:
  Άστραψαν και βρόντηξαν Δήμαρχος και Αρχηγός της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης στην συνεδρίαση της Δημαρχιακής, με μήλον της έριδος τον Μ. Τσέπελη και τα όσα μεταφέρθηκαν, πως ο ίδιος διέδιδε στα Κιμμέρια περί πληρωμής των εκεί εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν για την γιορτή του Μπαϊραμιού από τον ίδιο και όχι από τον Δήμο Ξάνθης. Ο Δήμαρχος Ξάνθης αντέδρασε άμεσα στα λεγόμενα του Χρίστου Πούλιου, λέγοντας πως τα χρήματα δαπανήθηκαν από τον Δήμο και πως τα όσα λέγονται για τον στενό του συνεργάτη κύριο Τσέπελη, είναι λάσπη και τίποτε άλλο.