Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Παραιτήθηκε (για προσωπικούς λόγους;) από πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης ο Γιάννης Αλεξιάδης:
  Ήταν φανερό δια γυμνού οφθαλμού πως στον Εμπορικό Σύλλογο κάτι δεν πήγαινε καλά το τελευταίο διάστημα και το κερασάκι στην τούρτα αυτής της υπόθεσης, ήταν η πρωτοβουλία μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, να εκδώσουν την ανακοίνωση για την μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Τοπείρου στην Κεσσάνη της Τουρκίας ενόψει Μπαϊράμ με πρωτοβουλία του Δήμου και του Δημάρχου. Ο Γιάννης Αλεξιάδης ήταν αρκετά φειδωλός για το θέμα της παραίτησής του και μας ζήτησε να αρκεστούμε στο ότι υπήρξαν προσωπικοί λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν και πως θα βγει σύντομα ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο, την στιγμή που όπως πληροφορούμαστε, είχε ζητήσει εδώ και τέσσερις ημέρες να συνεδριάσει ο Σύλλογος, προκειμένου να καταθέσει την παραίτησή του και αυτό μέχρι στιγμής δεν έγινε.

Συνεχίζονται οι φουρτούνες μετά την επιστολή Γαλανόπουλου, αφού τα όσα στηλίτευσε, ανάγκασαν τους πολέμιούς του να πάθουν αμόκ:
  Τι δουλειά λέει, έχει ο Γαλανόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων, σε καφέ μαζί με τον Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου και τον Γιάννη Γκορόγια; Ότι δουλειά είχε και ο πολιτικός άνδρας της ΝΔ με τον Νεόφυτο Τριανταφυλλίδη πριν κάποιες μέρες στο «Κτήμα». Ρωτήστε πρώτα τον πολιτικό κύριοι να σας πει το τι δουλειά είχε με το δεξί χέρι και πολύ καλό φίλο του Σ. Χατζηευαγγέλου, Ν. Τριανταφυλλίδη και μόλις μας ενημερώσετε γι’ αυτό, τότε πιστεύω θα μας ενημερώσει και ο Δ. Γαλανόπουλος για την συνάντησή του με τον Δήμαρχο Τοπείρου και τον Γιάννη Γκορόγια. Απλά τα πράγματα… έτσι γιατί εσείς μπορείτε να ξεχνάτε επιλεκτικά, αλλά εγώ δεν ξεχνώ ποτέ.

Για τα 300.000 ευρώ, ρωτήστε τον Τάσο Θεοδωρίδη που το μετέφερε στον Αν. Βαταμίδη:
  Επειδή πολύς λόγος έγινε τελευταία με τα όσα γράφτηκαν την περασμένη Τετάρτη στην στήλη του Αναγνώστη Βαταμίδη, οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα, έτσι για να ηρεμήσουν όσοι έχασαν τον ύπνο τους. Την υπόθεση με τα τριακόσια χιλιάρικα, την μετέφερε στον συνεργάτη της εφημερίδας μας ο Τάσος Θεοδωρίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης, Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Κωνσταντίνος Μπένης και στενός συνεργάτης και φίλος του Βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού (τυχαίο; Δεν νομίζω), ενώπιων και άλλων παραβρισκόμενων στο πηγαδάκι, πράγμα που μου το επιβεβαίωσε και εμένα όταν τον ρώτησα χθες. Τώρα τι εννοούσε ο αγαπητός Τάσος και που το έμαθε αυτό, ρωτήστε τον ίδιο να σας πει, φίλος σας είναι. Όσο για τον Δ. Γαλανόπουλο, διαψεύδει πως υπήρξε τέτοιο ζήτημα, αφού ο ίδιος είπε πως θα διαθέσει για τον προεκλογικό του αγώνα ένα ποσό με διαχειριστικό έλεγχο.

Υποψήφια με τον Γ. Παυλίδη η Φίφη Χατζηστόϊκου:
  Ένα νέο πρόσωπο, το οποίο μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική, θα αποτελεί ένα από τα στελέχη που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του Γ. Παυλίδη στην Ξάνθη. Η είδηση διέρρευσε από την ίδια στο Face Book και μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν η ίδια σε ένθερμη χειραψία με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, στο γραφείο του στην Νομαρχία.

Σε στέκια της νεολαίας ο Δήμαρχος Ξάνθης μετά από πολύ καιρό και συνοδευόμενος από την σύζυγό του:
  Το «Κυβερνείο» επέλεξε το βράδυ της Πέμπτης λίγο μετά τις 12 ο Δήμαρχος Ξάνθης, προκειμένου να βρεθεί για λίγο, μετά από αρκετό διάστημα, κοντά στην νεολαία του τόπου μας. Δεν ήταν δυνατόν να μην πιστέψω πως αυτή του η βόλτα έγινε λόγω εκλογών, αφού εγώ προσωπικά έχω πολύ καιρό να τον συναντήσω στην παραλία, εκτός και αν πάλι μου πει πως πηγαίνει τις ώρες που εγώ λείπω, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, υπάρχουν και οι πληροφοριοδότες διασκορπισμένοι σε κάθε γωνιά, πράγμα το οποίο βέβαια μας βοηθά αρκετά στην δουλειά μας.

Μέγα θαύμα ημέρες τρεις… Ξεχάστηκε η πλατεία «Τέρας»:
  Πάνε τα λόγια τα παχιά, πάνε οι τσαμπουκάδες, ξεχάστηκαν και χάθηκαν σαν τον καπνό από τις καμινάδες. Δεν πρόκειται ποτέ να αναθεωρήσω τις απόψεις που εξέφρασα, είτε προσωπικά είτε μέσα από την στήλη, προς τον Δήμαρχο Ξάνθης, για την κατασκευή της πλατείας, η οποία όσο και αν θέλουμε να την δούμε όμορφη, δεν μας αφήνουν τα εκτρώματα και το τσιμέντο. Ξοδεύτηκε άπειρο πράσινο, μας λέει η Σοφία Καραγιαννίδου σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε, χωρίς να είναι στις υποχρεώσεις του Δήμου, την στιγμή που θα έπρεπε να τα είχε βάλει ο εργολάβος, αλλά εμείς δυστυχώς το πράσινο δεν το βλέπουμε. Μπορεί κάποιοι να πούνε πως έχουμε αχρωματοψία, αν και δεν ανταποκρίνεται αυτό στην πραγματικότητα, αλλά εκείνο που θέλω να τονίσω, είναι πως σε όλα τα πάρκα, πλατείες της Ευρώπης, το πράσινο είναι εμφανέστατο από οποιαδήποτε πλευρά, γιατί πολύ απλά εκεί φροντίζουν να το βάζουν στο ίδιο επίπεδο με τους διαδρόμους, τους οποίους χρησιμοποίει για την βόλτα του ο κόσμος, ενώ εδώ, οι φωστήρες των τεχνικών έργων, κατάφεραν να εγκλωβίσουν το πράσινο μέσα σε τόνους τσιμέντου, έτσι για να δείξουμε την κακογουστιά μας βρε αδελφέ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως προεκλογική περίοδο διανύουμε και οι περισσότεροι κατά καιρούς επιλεκτικά επικριτές του Δημάρχου για το έργο «τέρας», έβαλαν την ουρά στα σκέλια, την έκαναν προπέλα και άλλαξαν ρότα…