Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Βροντάει και σφυρίζει ο Σεπτέμβρης…

Βροντάει και σφυρίζει ο Σεπτέμβρης…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

  Ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά, βροντάει και σφυρίζει. Ένας φθινοπωρινός μήνας που σηματοδοτεί νέες δυσκολίες για την περιρρέουσα κοινωνία, που έχει μάθει να έρχεται αντιμέτωπη, διαρκώς, με νέα προβλήματα που της δημιουργούν οι εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της εποχής που ζούμε.
  Προμηνύεται ένας δύσκολος Χειμώνας, αφού και τα στοιχειώδη έχουν γίνει πολυτέλεια. Από την μια οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και από την άλλη η ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που προεκλογικά είχε γίνει σλόγκαν από την σημερινή κυβέρνηση.
  Η απαισιοδοξία είναι διάχυτη. Οι ασθενέστερες οικονομικές ομάδες οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση. Η κοινωνική αλληλεγγύη του κράτους πήγε στις καλένδες και ακόμα παραπέρα. Ο κορβανάς του μέσου ελληνικού νοικοκυριού έχει πιάσει πάτο, αλλά κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.
  Όλοι αυτοί, όμως, οι “καρεκλοπόδαροι” που επί τόσα χρόνια αντλούσαν από τους πακτωλούς κρατικών χρημάτων, έρχονται σήμερα με περισσή αναίδεια και θράσος, ως σύγχρονοι μεσσίες να πουλήσουν, για άλλη μια φορά, το παραμυθάκι με τους κακούς δράκους και τις καλές πριγκίπισσες.
  Μεσούσης της δημοσιονομικής κρίσης και ενώ τα πάντα λειτουργούν εναντίον του πολίτη, ο ισχυρός άνδρας της χώρας, ο οποίος θεωρητικά κρατάει τα ηνία του κράτους, αποφάσισε και εφάρμοσε τον περιβόητο ανασχηματισμό στο κυβερνητικό του σχήμα. Ο ανασχηματισμός μας μάρανε, με τόσα προβλήματα που μας δέρνουν σε καθημερινή βάση.
  Ακρίβεια και ελλείψεις, αυτό είναι το παρόν μας. Ένα παρόν που θα δυσχεραίνει περισσότερο όσο κυλάνε βασανιστικά οι μέρες που έπονται. Το σχέδιο για την εξόντωσή μας εφαρμόζεται αργά και σταθερά, ακολουθώντας όλα τα στάδια που αυτό προϋποθέτει. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που υποβόσκουν, βρίσκουν την εφαρμογή τους μέσα από τις σχετικές αποφάσεις που έρχονται να μας πλήξουν ανεπανόρθωτα, αφού βάζουν στο στόχαστρο το πορτοφόλι μας.
  Κάνεις μια βόλτα στην πόλη και η χαρακτηριστική εικόνα που αποτυπώνεται ανάγλυφα στο μυαλό σου είναι η πληθώρα ενοικιαστηρίων και πωλητηρίων. Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου, εισπράττεις την απόγνωση και την οικονομική εξαθλίωση. Τα πάντα έχουν ερημώσει, λες και ζούμε σε μια νεκρή κοινωνία, χωρίς ζωή και παλμό. Οι επιχειρηματίες βλέπουν το “λουκέτο” όχι ως εσχάτη λύση, αλλά ως ανακούφιση.
  Τα εφηβικά μας όνειρα έχουν πεθάνει μαζί με την ευημερία της χώρας. Δεν μας έφταναν τα τόσα προβλήματα, εξαιτίας του δημοσίου χρέους, μας φορτώνουν συνεχώς με νέα και πιο οδυνηρά.
  Τώρα, μάλιστα, μας ετοιμάζουν ένα πολύ ωραίο Χριστουγεννιάτικο δώρο, ενόψει του Χειμώνα που ακολουθεί. Μια άνευ προηγουμένου αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έρχεται, ως κεραυνός εν αιθρία, να αναστατώσει το κοινωνικό σύνολο. Να είναι καλά το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται στην πυραμίδα της εξουσίας, γιατί σε αυτούς χρωστάμε τις “όμορφες” ημέρες του σήμερα... Άντε και καλές εκλογές!