Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η εκλογική προετοιμασία

Κινδυνεύει να τιναχθεί στον
αέρα η εκλογική προετοιμασία

-Αιτία η απόφαση, να φορολογηθούν τα έξοδα κίνησης των υπαλλήλων που υπηρετούν τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης

Δημ. Γαλανόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης:
«Αν φορολογηθούν τα έξοδα κίνησης των δημοτικών υπαλλήλων για τις εκλογές, που ανέρχονται τα 365 ευρώ, θα αντιδράσουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις, το μόνο όπλο στα χέρια μας και θα ζητήσουμε να επαναφέρουν την εκλογική αποζημίωση, που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια»

  Φαίνεται πως η ανάγκη της κυβέρνησης να κάνει περικοπές και να βάζει παντού ΦΠΑ υπηρετείται με θρησκευτική ευλάβεια. Οι επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αναμένεται να αποτελέσουν μια “καυτή πατάτα” μεταξύ της κυβέρνησης και των δημοτικών υπαλλήλων της χώρας, αφού υπάρχουν σκέψεις να φορολογηθούν τα έξοδα κίνησης των τελευταίων για τις εκλογές που έπονται.
  Το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Ενώ τα έξοδα κίνησης των δημοτικών υπαλλήλων για τις εκλογές ανέρχονται στο ποσό των 365 ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με αυτά που έχει αποφασιστεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, θα φορολογηθεί.
  Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις από την θιγόμενη πλευρά και ήδη έχει διατυπωθεί η σχετική δυσαρέσκεια. Όπως προειδοποιούν δημοτικοί υπάλληλοι μέσω της Ομοσπονδίας τους, οι αντιδράσεις θα εντείνονται, αν δεν αλλάξει η απόφαση και δεν ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών το ακριβές ποσόν των κονδυλίων, που θα παραχωρηθούν για τις ανάγκες της εκλογικής προετοιμασίας.
  Μάλιστα, οι δημοτικοί υπάλληλοι απειλούν να τινάξουν την εκλογική προετοιμασία στον αέρα, αν τα πράγματα δεν αλλάξουν.
  Αναφορικά με το θέμα ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Νομού Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, επισημαίνει με έμφαση, πως πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας. Διευκρινίζει δε, πως οι δημοτικοί υπάλληλοι δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
  «Αν φορολογηθούν τα έξοδα κίνησης των δημοτικών υπαλλήλων για τις εκλογές, που ανέρχονται τα 365 ευρώ, θα αντιδράσουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις, το μόνο όπλο στα χέρια μας και θα ζητήσουμε να επαναφέρουν την εκλογική αποζημίωση, που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Θα προγραμματίσουμε και τις σχετικές επαφές με παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών στα μέσα Σεπτέμβρη, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας που υπηρετούν τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος.