Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σε Αργία ο Νομάρχης Καβάλας με απόφαση της Γ.Γ.Π ΑΜ-Θ

Σε Αργία ο Νομάρχης Καβάλας

με απόφαση της Γ.Γ.Π ΑΜ-Θ



Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία, την οποία εξετάζει η Περιφέρεια, για το εάν πρέπει να τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του Δήμαρχος Καποδιστριακού Δήμου Του Νομού Ξάνθης



  Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίας Θεοδώρας Κόκλα, ετέθη σε αργία ο Νομάρχης Καβάλας, κύριος Θεόδωρος Καλλιοντζής. Η είδηση κυκλοφόρησε εχθές το μεσημέρι και προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη της ευρύτερης περιοχής.

  Σε επικοινωνία που είχαμε με την κυρία Θ. Κόκλα, η τελευταία ανέφερε επί του θέματος, πως ο Νομάρχης Καβάλας απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του εξαιτίας δύο αμετάκλητων βουλευμάτων που υπήρχαν. Το πρώτο αφορούσε υπόθεση συνεργάτη του κυρίου Θ. Καλλιοντζή και το δεύτερο ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων.

  Ο κύριος Καλλιοντζής, Νομάρχης Καβάλας, υπεραμυνόμενος της θέσης του, χθες το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας, τόνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η όλη υπόθεση έχει να κάνει σχέση με την πολιτική του εξόντωση, από την στιγμή που αποφάσισε και δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως υπήρχε απόφαση του διοικητικού εφετείου, η οποία τον αθώωνε και δεν ελήφθη υπόψη από την κυρία Κόκλα, ενώ φωτογράφισε ευθέως ως Ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης τον νυν Δήμαρχο Καβάλας κύριο Σιμιτζή.

  Συγκεκριμένα, ο κύριος Θ. Καλλιοντζής μέσα από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής, υποστήριξε πως έπεσε θύμα σκοπιμοτήτων που υπάρχουν. Ανέφερε δε, ότι όσον αφορά το πρώτο βούλευμα υπάρχει αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τον ίδιο. Αναφορικά με το δεύτερο βούλευμα επισημαίνει, ότι το θέμα δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων.

  «Η απόφαση αυτή προσβάλει το όνομα, την υπόληψη και την πολιτική μου καριέρα. Τα πάντα έγιναν λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για τον Δήμου Καβάλας. Για την πρώτη υπόθεση έχω αθωωθεί από πέρσι. Όσον αφορά δε, την δεύτερη υπόθεση αυτή απλά δεν αφορά δικές μου αρμοδιότητες» υπογραμμίζει με νόημα ο κύριος Θ. Καλλιοντζής.



  «Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η απόφαση της Περιφέρειας είναι διαπιστωτική. Από κει και πέρα, τα αρμόδια δικαστικά όργανα είναι αυτά που θα αποφανθούν πάνω σε αυτό το ζήτημα. Η υπόθεση θα ολοκληρωθεί στα δικαστήρια. Δηλαδή το δικαστήριο είναι αυτό που θα κρίνει, αν ο κύριος Θ. Καλλιοντζής είναι αθώος ή όχι» επισημαίνει με έμφαση, από την άλλη, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρία Θεοδώρα Κόκλα σχετικά με το θέμα.



  Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, αν παρόμοια υπόθεση εκκρεμεί και σε βάρος  Δημάρχου της δικής μας περιοχής, η κυρία Θ. Κόκλα παραδέχεται πως όντως «βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική διαδικασία». Διευκρινίζει δε πως «η διαδικασία που ακολουθείται στους Δήμους είναι διαφορετική από την αντίστοιχη που ακολουθείται στις Νομαρχίες. Ενώ η υπόθεση που αφορά Δήμαρχο της Περιοχής μας δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτήν στην όποια εμπλέκεται ο Νομάρχης Καβάλας. Στην Νομαρχία αρκεί η ύπαρξη αμετάκλητου βουλεύματος για να τεθεί σε αργία κάποιος. Στον Δήμο τα πράγματα είναι διαφορετικά».

  Αναφορικά με το ίδιο θέμα η κυρία Θ. Κόκλα σημειώνει παράλληλα πως «προς το παρόν δεν μπορεί να λεχθεί τίποτα παραπάνω. Ο ρόλος της Περιφέρειας δεν είναι να κρίνει την ουσία των ζητημάτων. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη».