Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ανανεωμένος ο Δήμαρχος Ξάνθης από τις ολιγοήμερες διακοπές του, ολοκληρώνει τις επαφές για την πλαισίωση του συνδυασμού:
Αρκετά κουρασμένος έφυγε πριν λίγες ημέρες για χαλάρωση ο Δήμαρχος Ξάνθης και όπως φάνηκε, τα λίγα 24ωρα στην Σκιάθο ήταν αρκετά, για να γεμίσει μπαταρίες και να επιστρέψει δριμύτερος στον προεκλογικό αγώνα. Χθες για παράδειγμα και δεν μπορώ να μη το αναφέρω, συνάντησα τον Δήμαρχο Ξάνθης εντελώς τυχαία σε Ουζερί της πόλης μας, όπου απολάμβανε το μεσημεριανό του φαγητό, συνοδευόμενος από την πάντα λαμπερή σύζυγό του, ενώ την παρέα πλαισίωναν ο Τάσος Θεοδωρίδης με τις δυο μοναδικές γυναίκες της ζωής του και ο Αχιλλέας Ρεϊζης με την Λίτσα Μιχαηλίδου.
Για εσάς τους περίεργους της στήλης, θα πω ότι η κουβέντα τους περιστράφηκε περισσότερο γύρω από θέματα που δεν είχαν σχέση με την πολιτική και αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο, κάποιες κουβέντες για άλλα θέματα έχουν θέση και μάλιστα προσφέρουν περισσότερη χαρά στους συνευρισκομένους, από οτιδήποτε άλλο.
Όπως μαθαίνω ο Δήμαρχος Ξάνθης συνεχίζει τις κρούσεις σε ανθρώπους που θεωρεί αξιόλογους για να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του και τον ρόλο της διαμεσολάβησης έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Μανώλης Τσέπελης. Αυτό σας το λέω για να σας λύσω την απορία για τα πετραδάκια που βρίσκετε όλοι το τελευταίο διάστημα στις βρύσες των σπιτιών σας. Άνθρωπος είναι ο Τσέπελης όχι Θεός, κάποια πράγματα θα του διαφεύγουν κιόλας…

Με αξιόλογα πρόσωπα πλαισιώνει τον συνδυασμό του ο Θ. Μίχογλου:
Μπορεί κάποιοι να ταρακουνήθηκαν διαβάζοντας τα χθεσινά μου σχόλια σχετικά με τον Θ. Μίχογλου, αλλά εκείνο που έχω να πω είναι πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι φίλος μου και ότι γράφω, πηγάζει από μέσα μου και μόνο για το καλό του. Εκείνο πάντως που μου προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι πολύ αξιόλογοι άνθρωποι πλαισιώνουν τον συνδυασμό του Θ. Μίχογλου και όλοι τους έχουν έναν κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την αλλαγή φρουράς στον Δήμο Τοπείρου, για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία ίσως να είναι και η μοναδική με τους χειρότερους βαθμούς σε επίπεδο αναπτυξιακών έργων και υποδομών, σε ολόκληρο τον Νομό Ξάνθης. Όποιος βέβαια αμφισβητεί τα όσα γράφω σήμερα, δεν έχει πάρα να μου αποδείξει εγγράφως και με εμπεριστατώμενα στοιχεία, πως έχω άδικο και ότι έχουν γίνει έργα στην περιοχή.

Έτοιμο το ψηφοδέλτιο του Χ. Πούλιου:
Πολλά ειπώθηκαν και λέχθηκαν το τελευταίο διάστημα για τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Πούλιο, αλλά από αυτά η αλήθεια είναι πως το μοναδικό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι το γεγονός ότι είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο της παράταξης των Πολιτών για την Αλλαγή και απλά όπως πληροφορήθηκα, μένουν δυο ονόματα τα οποία θα αποτελέσουν το κερασάκι στην Τούρτα.

Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας μας, για την μη ύπαρξη κωλύματος στην υποψηφιότητα Μελισσόπουλου:
Τρίβουν τα μάτια τους όσοι υποστήριζαν πως ο Σάββας Μελισσόπουλος έχει κώλυμα επειδή έγινε προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού αποδεικνύεται περίτρανα πως κανένα κώλυμα δεν υπάρχει. Αυτό υποστήριξα εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να με αμφισβητήσουν. Σήμερα όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και εγώ για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκα. Την επόμενη φορά καλό θα είναι οι κύριοι που εφευρίσκουν τέτοιου είδους ιστορίες, να είναι καλύτερα διαβασμένοι, γιατί θα με αναγκάσουν να τους αφήσω μετεξεταστέους.

Ευχάριστη έκπληξη ετοιμάζει ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης, για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη:
Αρκετά ονόματα παρήλασαν από την θέση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη για την Ξάνθη με τον συνδυασμό του Γ. Παυλίδη, αλλά μέχρι στιγμής, όπως το στενό περιβάλλον του ιδίου αναφέρει, κανένα από τα ονόματα που ακούγονται μέχρι στιγμής, δεν έχει κλείσει για την θέση. Όπως οι ίδιοι άνθρωποι μου μετέφεραν, τους εκμυστηρεύθηκε ο Γ. Παυλίδης πως το όνομα που θα ακουστεί για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για όλους. Εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε το ποιος θα είναι ο εκλεκτός που θα καλύψει την θέση και να είστε σίγουροι πως θα σας το μεταφέρουμε έγκαιρα και έγκυρα.

Κινήσεις ακριβείας από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φ. Καραλίδη:
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Φ. Καραλίδης είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς της Περιφέρειας μας, που γνωρίζει πολύ καλά την τοπική αυτοδιοίκηση και του αποδίδουν συνεχώς τα εύσημα τόσο για τις κινήσεις του, που χαρακτηρίζουν από ακρίβεια σε ευστοχία. Ο Φώτης Καραλίδης αποτελεί ίσως και το νούμερο ένα στην προτίμηση των ανθρώπων που του ζητούν να δώσει απαντήσεις σε απορίες και του θέτουν συνεχώς ερωτήματα, αφού γνωρίζει πολύ καλά τόσο τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όσο και το σχέδιο Καλλικράτης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε ένα τέτοιο στέλεχος της τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μην έχει κάνει σωστά στοχευμένα τις επιλογές του στην Ξάνθη, οι οποίες θα είναι και οι συνεργάτες του που θα τον πλαισιώσουν και θα δώσουν από κοινού την μάχη των περιφερειακών εκλογών, άσχετα με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ.