Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Προσπάθειες για αλλαγή ρότας των καταναλωτών, προς την τοπική αγορά

Προσπάθειες για αλλαγή ρότας των
καταναλωτών, προς την τοπική αγορά



Εμπορικός σύλλογος και ΟΕΒΕΞ ξεκίνησαν τον από κοινού αγώνα τους για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, τη στιγμή, μάλιστα, που δεκάδες Θρακιώτες πέρασαν τις τελευταίες ημέρες τα σύνορα, για να κάνουν τα ψώνια τους από την Βουλγαρία ενόψει του Πάσχα



- Δύο ειδών αφίσες που παροτρύνουν τους καταναλωτές να σκέφτονται και να ψωνίζουν τοπικά κυκλοφορούν στην Ξάνθη
- Τρόφιμα και αμνοερίφια από την Βουλγαρία έχουν προμηθευτεί αρκετοί καταναλωτές, για να στρώσουν το γιορτινό τους τραπέζι




Ευθύμης Μίλκογλου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης:
«Ότι είναι πιο φθηνό, είναι και πιο ποιοτικό;»


Ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης και η ΟΕΒΕΞ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια γροθιά στον από κοινού αγώνα για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, υπό την απειλή όχι μόνον της χρηματοοικονομικής κρίσης, αλλά και των μεγάλων εμπορικών κέντρων που κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή μας.
Εμπορικός Σύλλογος και ΟΕΒΕΞ έχουν ετοιμάσει δύο αφίσες με σκοπό να ενισχύσουν και να προβάλλουν τον παραδοσιακό ιστό της Ξάνθης. Όπως αναφέρει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, από την Μεγάλη Τρίτη μοιράζεται σε όλους τους καταναλωτές και κατοίκους της Ξάνθης η πρώτη αφίσα, που πέρα από τις καθιερωμένες ευχές ενόψει της Ανάστασης, περνάει και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στήριξης της τοπικής μας αγοράς. Με σλόγκαν το «Προτιμώ την αγορά της Ξάνθης και συμμετέχω» οι παράγοντες της τοπικής μας αγοράς επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν τους ντόπιους καταναλωτές.
Η δεύτερη αφίσα με σλόγκαν το «Αγαπώ τον τόπο μου και στηρίζω την τοπική αγορά» θα μοιραστεί σήμερα σε όλους τους καταστηματάρχες της Ξάνθης, ώστε να την έχουν κρεμασμένη στα καταστήματά τους σε μόνιμη βάση.
Η προσπάθεια για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς με αυτό τον τρόπο προέκυψε κατόπιν συνάντησης μεταξύ μελών του εμπορικού συλλόγου και ΟΕΒΕΞ, όπου και οι δύο πλευρές αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να παραμένουν με σταυρωμένα τα χέρια, τη στιγμή που η Ξανθιώτικη αγορά περνά ίσως την μεγαλύτερη κρίση της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες και ενώ η τοπική αγορά προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεκάδες Θρακιώτες πέρασαν τα σύνορα της χώρας με προορισμό την γειτονική Βουλγαρία, για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης για το Πασχαλινό τους τραπέζι. Δεν ήταν λίγοι, δε, αυτοί που ψώνισαν εκτός από τρόφιμα και κρέατα. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι προμηθεύτηκαν αμνοερίφια μέχρι και από στάνες, αφού στην Βουλγαρία οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με την χώρα μας. Έτσι κάποιοι αγόρασαν αμνοερίφια με έξι ευρώ το κιλό, γεγονός στο οποίο ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης αφήνει ανοιχτό ερώτημα «ότι είναι πιο φθηνό, είναι και πιο ποιοτικό;».
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει, ότι το θέμα θα έπρεπε να απασχολήσει όλους τους φορείς της περιοχής, ώστε να προφυλαχτεί η ευρύτερη τοπική αγορά.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τους αστυνόμους, ούτε όμως μπορούμε να αφήσουμε έτσι το θέμα. Θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε».