Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##




Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Άνω κάτω το Επιμελητήριο Ξάνθης, με την αιφνίδια παραίτηση Κατσαρίκα, ο οποίος σε επιστολή του αφήνει αιχμές για πολλούς αποδέκτες, την στιγμή που αναμένεται να σκάσει και δεύτερη παραίτηση μέλους τις επόμενες ημέρες:


Δεν άντεξε άλλο ο γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης και πήρε την μεγάλη απόφαση να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει. Ο Ζήσης Κατσαρίκας αποτελεί πλέον παρελθόν για το Επιμελητήριο Ξάνθης, αφού σε επιστολή παραίτησης, την οποία απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ το βράδυ της Δευτέρας, δηλώνει αγανάκτηση και αηδία για αυτά τα οποία συμβαίνουν στο ΕΒΕ Ξάνθης τον τελευταίο καιρό και τον αναγκάζουν πικραμένος να οδηγηθεί στην παραίτηση, η οποία είναι η μοναδική διέξοδος για τον ίδιο και για αυτά τα οποία πίστευε, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το Επιμελητήριο.
Τα όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο μέχρι πρότινος Γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης, θα πρέπει ορισμένοι να τα αποκρυπτογραφήσουν για να καταλάβουν το πόσο δίκιο είχα τόσο καιρό με αυτά που έγραφα και ειδικά αυτοί οι οποίοι με κατηγορούσαν, λέγοντας πως έχω προσωπικά μαζί τους και πως θα υπερασπίζονταν την θέση τους οδηγώντας με στα δικαστήρια.
Πάντως όπως μαθαίνω, μετά την παραίτηση του Ζήση Κατσαρίκα, σήμερα - αύριο αναμένεται και άλλη μια παραίτηση να σκάσει ως βόμβα στο ΕΒΕ Ξάνθης, και αφορά μέλος νεαρής ηλικίας, το οποίο ασχολήθηκε με το ΕΒΕ πιστεύοντας πως κάτι θα προσφέρει, αλλά δυστυχώς κουράστηκε να βλέπει μπροστά του εμπόδια. Το όνομά του βέβαια δεν θα σας το αποκαλύψω σήμερα, θεωρώντας πως πρώτα πρέπει να καταλήξει στην απόφαση την οποία σκέφτεται, αλλά μπορώ να σας πω ότι, στις συνεδριάσεις του ΕΒΕ, κάθεται επάνω στο πάνελ δεξιά του προέδρου.

Εκτεθειμένος και πάλι ο Δήμαρχος Ξάνθης, από τα κόλπα του Αντιδημάρχου Πρασίνου:



Για ακόμα μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, βάζει φωτιά στα πολιτικά μπατζάκια του Δημάρχου Ξάνθης και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Το βράδυ της Δευτέρας το Κανάλι 6, φώτισε όσο μπορούσε τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης με την δεντροφύτευση και για ακόμα μια φορά φάνηκε το πόσο γυμνοί πολιτικά, είναι ορισμένοι μέσα στον Δήμο Ξάνθης. Βέβαια, υπέρμαχος του Αντιδημάρχου Πρασίνου ήταν ο φίλος Τένης Καμαρίδης, ο οποίος με έμφαση τόνισε πως το τελευταίο διάστημα, ο τοπικός τύπος σταμάτησε να ασχολείται με τον Λύρατζη και έπιασε τον Αγκόρτσα, αφήνοντας αρκετά υπονοούμενα. Επειδή αυτά τα λεγόμενα του κατά τα άλλα φίλου Τένη εμένα προσωπικά με ενόχλησαν, οφείλω να του πω ότι αυτά τα οποία υποστήριξε, από την δική μου πορεία απέχουν αρκετά έτη φωτός και πως δεν μπορεί να μιλά βάζοντας τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. Αν ο εκλεκτός σου Αντιδήμαρχος αγαπητέ Τένη, λειτουργεί στραβά, δεν φταίνε όσοι τον επικρίνουν. Ας φροντίσει να λειτουργεί όπως αρμόζει στο πόστο που κατέχει, για να μην δέχεται την κριτική. Και επειδή εσύ επέλεξες να αναφερθείς στην Αναπτυξιακή, οφείλω να σου θυμίσω πως όσες ευθύνες έχει ο Λύρατζης ως πρόεδρος, έχει και ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας, ο οποίος τόσα χρόνια σφύριζε αδιάφορα και με την ανοχή του, επέτρεπε να γίνονται αυτά που έγιναν εκεί μέσα.

Την εβδομάδα των παθών διανύουμε και θα ήταν φρόνιμο να σκεφτόμαστε περισσότερο τους συνανθρώπους μας που θα περάσουν δύσκολα:



Δυστυχώς οι επιπτώσεις στον Έλληνα από την γενική άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η Χώρα μας, είναι πολλές και οι χειρότερες που έχουν υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια. Από φιλόξενος λαός, καταντήσαμε ή μάλλον μας κατάντησαν, εντελώς αντίθετο και σίγουρα πολλοί είναι αυτοί, που αν κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν τους, θα καταλήξουν στο συμπέρασμα, πώς ήμουν, πώς έγινα και πώς θα καταντήσω. Την καλημέρα πλέον δύσκολα κάποιος σου την λέει και αν καταφέρεις να του την πάρεις, αυτή θα είναι μισή και σίγουρα το πρόσωπό του δεν θα είναι χαμογελαστό, αλλά σκυθρωπό, γεμάτο προβληματισμούς. Οι Έλληνες που γνώρισα μεγαλώνοντας, στην μικρή αλλά πολύ καλή κοινωνία της Ξάνθης, αποτελούν πλέον είδος προς εξαφάνιση και αυτό είναι ένα γεγονός που με θλίβει βαθύτατα. Φτάσαμε σε σημεία να κάνουμε χειραψία και να μετράμε μετά μήπως μας λείπει κάποιο δάχτυλο. Περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι και όσοι δεν γνωρίζουν το τι ακριβώς συμβαίνει, θεωρούν πως ψάχνουμε για κανένα κέρμα στο έδαφος, άσχετα αν οι λόγοι που μας οδήγησαν εδώ, είναι άλλοι. Διανύουμε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της Χριστιανοσύνης και μάλιστα την χειρότερη, αφού την εβδομάδα των παθών θα διαδεχθεί η σταύρωση του Θεανθρώπου, για να γεμίσει με δάκρυα τα μάτια όλων μας, μέχρι να μας χαροποιήσει το άκουσμα της Ανάστασης. Αυτές τις άγιες ημέρες, θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας μια και μοναδική σκέψη. Βοηθήστε και βρεθείτε κοντά στους ανθρώπους που πραγματικά μας έχουν ανάγκη. Σε αυτούς που καθημερινά, λόγω του άχρηστου κράτους μας, τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά. Το αξίζουνε και εμείς πρέπει να τους το παρέχουμε.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε σχέση με την εξαφάνιση της Θράκης από το Ελληνικό γίγνεσθαι:

Κουράστηκα να βλέπω καθημερινά το ξεπούλημα της Θράκης με διάφορους και αρκετά τεχνικά καλυμμένους τρόπους. Ένα από τα τελευταία παραδείγματα, είναι αυτό που αναφέρεται σε διαφήμιση αλυσίδας καταστημάτων σουπερ μάρκετ, η οποία εμφανίζει ένα βιβλίο που σε μια από τις σελίδες του έχει αποτυπωμένο τον χάρτη της Ελλάδας, χωρίς όμως να υπάρχουν σε αυτόν η Θράκη και η Κύπρος. Ειλικρινά περιμένω άμεση αντίδραση από τους παράγοντες της περιοχής μας στο θέμα αυτό, όπως επίσης και παρέμβαση όλων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Θράκης, ώστε να ψηφιστεί ακόμα και νόμος με τον οποίο θα προβλέπεται υποχρεωτικά η εμφάνιση της Θράκης με έντονα γράμματα και να απαγορευτεί η οποιαδήποτε εξαίρεσή της, η οποία αν συμβεί για διαφημιστικούς ή άλλους λόγους, να προβλέπεται καραμπινάτη και παραδειγματική τιμωρία.