Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑ παθών για τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων

ΠΑΣΧΑ παθών για τους δικαιούχους
των προνοιακών επιδομάτων




Με καθυστέρηση θα λάβουν το βοήθημα λόγω της μη έγκαιρης ψήφισης του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

- Μετά το Πάσχα θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους τους, αν και ο Δήμος κάνει προσπάθειες αυτά να δοθούν πιο μπροστά
- Τι αναφέρει επί του θέματος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κύριος Δημ. Μπένης



Μεγάλη δυσφορία έχει προκαλέσει στους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων το γεγονός ότι δε θα πάρουν τα επιδόματά τους πριν τις γιορτές του Πάσχα, αλλά μετά.
Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που τονίζει στην εφημερίδα μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στον Δήμο Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Μπένης, τα προνοιακά επιδόματα δίνονται κάθε δύο μήνες και δεν έχουν καμία σχέση με τις γιορτές.
Βέβαια, ο τελευταίος διευκρινίζει, ότι η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε από τα κεντρικά, ώστε τα εν λόγω επιδόματα να δοθούν στους δικαιούχους τους πριν το Πάσχα, για να μπορέσουν οι τελευταίοι να κάνουν τις γιορτές τους πιο άνετα. Το θέμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον κύριο Δημ. Μπένη, δεν είναι στο χέρι του Δήμου, ο οποίος κάνει ότι μπορεί, ώστε οι συνδημότες μας να παίρνουν στην ώρα τους τα επιδόματα που τους αναλογούν.
Τέλος, ο κύριος Δημ. Μπένης διευκρινίζει, ότι τα προνοιακά επιδόματα έχουν προγραμματιστεί να δοθούν τέλη του μηνός Απριλίου, αν και ο Δήμος ασκεί πιέσεις να δοθούν πιο μπροστά. Από εκεί και πέρα, το ζήτημα δεν είναι στις δυνατότητες του Δήμου, ούτε βέβαια ο Δήμος μπορεί να ξέρει αν τα επιδόματα θα δοθούν στην ώρα τους ή πάλι θα έχουμε κάποια καθυστέρηση στις πληρωμές.