Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Γνωρίζει το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης πως στην ΣΕΚΕ μείωσαν τους μισθούς των εργαζομένων; Ποια η θέση σας κύριοι;


Πληροφορίες μου αναφέρουν ότι από την μια στην ΣΕΚΕ έχουν μειώσει τις ημέρες εργασίας, πιθανότατα γιατί δεν υπάρχουν παραγγελίες, αλλά μείωσαν και τους μισθούς των εργαζομένων, χωρίς όμως κανένας από αυτούς να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση. Φίλος ο Π. Ταρενίδης, Πρόεδρος της ΣΕΚΕ, αλλά θα ήθελα να τον ρωτήσω, αν μαζί με τους μισθούς των υπαλλήλων, μείωσε και τις δικές του απολαβές, τις απολαβές των διευθυντών και γενικότερα τα έξοδα της επιχείρησης. Δεν είναι μαγαζί δικό μου η ΣΕΚΕ και ούτε επιδιώκω να κατευθύνω την διοίκηση, απλά θέτω ερωτήματα και περιμένω απαντήσεις. Η όλη υπόθεση δεν ξέρω αν είναι γνωστή και στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, του οποίου Γραμματέας είναι ο εργαζόμενος στην ΣΕΚΕ και φίλος Σπύρος Παπαχρήστου, αλλά ειλικρινά αναρωτιέμαι, γιατί, αν το γνωρίζουν, δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και αν δεν το γνωρίζουν, τι περιμένουν για να το μάθουν;

Ο χαμός στο ΕΒΕ Ξάνθης συνεχίζεται... Μηνύσεις μεθοδεύονται κατά όσων αναφέρθηκαν ονομαστικά και όχι μόνο, σε υπάλληλο του επιμελητηρίου, του οποίου η υπόθεση απασχόλησε τελευταία:


Αυτή η ιστορία με τις μηνύσεις έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, αφού όπως πληροφορούμαι και σας το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, υπάλληλος του ΕΒΕ Ξάνθης ετοιμάζεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά όσων ασχολήθηκαν ονομαστικά με την περίπτωση στην οποία εμπλέκεται και απασχόλησε τόσο την διοίκηση όσο και την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα. Δικαίωμα του κάθε ενός να υπερασπίζει τον εαυτό του με όποιο τρόπο θέλει και δικαίωμα των τοπικών ΜΜΕ να αμύνονται, εφόσον έχουν δίκιο, για τα όσα γράφουν. Εξάλλου δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως, ότι αναφέρεται δημόσια και επίσημα, είναι δημοσιοποιήσιμο και το κάθε μέσο έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει, όπως επιτάσσει η Δημοσιογραφική Δεοντολογία.

Αίσθηση από την αποκάλυψή μας για το ποσό που κόστιζε το «Επιμέλεια» στο ΕΒΕ Ξάνθης. Αντιδράσεις από μέλη:

Έσπασαν τα τηλέφωνα στην εφημερίδα μου εχθές, από εγγεγραμμένα μέλη του ΕΒΕ, τα οποία αγανακτισμένα μου έδιναν συγχαρητήρια για τα όσα έγραφα, σχετικά με την έκδοση του Περιοδικού «Επιμέλεια». Αν ήθελαν οι κύριοι του ΕΒΕ Ξάνθης να προβάλλουν τις αφεντομουτσουνάρες τους, ας πλήρωναν από την τσέπη τους και όχι από το ταμείο του ΕΒΕ το ανούσιο περιοδικό. Θα μας αναγκάσουν ξανά να μην πληρώσουμε συνδρομές και ας το κλείσουνε να ησυχάσουμε όλοι. Εδώ καθημερινά οι επιχειρήσεις μας κλείνουν και αυτοί σπαταλούσαν άσκοπα τα χρήματα για την έκδοση ενός Κ…….περιοδικού, το οποίο δεν προσέφερε σε κανέναν τίποτε. Τόσο πολύ μυαλό θα χρειαζόταν για να σκεφθούν, πως θα μπορούσαν να ενημερώνουν τα μέλη μέσω διαδικτύου; Έχετε δίκιο φίλοι μου, αλλά καλό θα είναι, αυτά που είπατε σε εμένα τηλεφωνικά, να πάτε να τα πείτε στο Προεδρείο στην επόμενη συνεδρίαση και σε κάθε συνεδρίαση. Ενεργό μέλος είναι αυτό που συμμετέχει στις συνεδριάσεις παρακολουθώντας και παρεμβαίνοντας εκεί που θεωρεί πως πρέπει. Με άδειες αίθουσες αγαπητά μέλη του ΕΒΕ, δεν μπορούμε να έχουμε και απαιτήσεις.

Ποιος επαγγελματίας Café Bar κεντρικού δρόμου της πόλης μας, πέρασε τον Ρομποτικό Κάδο για συλλέκτη μπαζών και τον γέμισε, με αποτέλεσμα να χαλάσει;

Απίστευτο και όμως αληθινό... Επαγγελματίας κεντρικής οδού της πόλης μας, πέταξε μπάζα στον Ρομποτικό Κάδο, προκαλώντας του βλάβη με αποτέλεσμα να τον ανακαλύψουν οι αρμόδιοι του Δήμου και να ακολουθήσουν τα νόμιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη έχει φύγει το πρόστιμο προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και είναι τσουχτερό από όσο γνωρίζω. Η δικαιολογία βέβαια ήταν έτοιμη και πραγματικά με έκανε να γελάσω. Δεν γνώριζα λέει πως δεν μπορούσα να πετάξω και μπάζα μέσα στον Ρομποτικό Κάδο. Εύγε…

Στα Τούρκικα μας στέλνει Δελτία Τύπου ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη
Να τον χαίρεστε κύριοι της Κυβερνώσας Παράταξης:

Δεν γνωρίζω Τουρκικά κύριε Τσετίν και κύριοι του ΠΑΣΟΚ και για τον λόγο αυτό διαμαρτύρομαι σήμερα μέσα από την στήλη μου, αφού γίνομαι αποδέκτης ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τον κύριο Τσετίν στην Τούρκικη Γλώσσα. Δεν έχω χρήματα για να μάθω Τουρκικά και γι’ αυτό σας παρακαλώ να με χρηματοδοτήσετε, ώστε να παρακολουθήσω ιδιαίτερα από καμιά καθηγήτρια στην Τουρκική γλώσσα, για να μπορώ να διαβάζω τα μηνύματά σας. Εδώ είναι Ελλάδα κύριοι και θα πρέπει να το μάθετε. Όποιος δεν ξέρει Ελληνικά και δεν μπορεί να γράψει Ελληνικά, τότε να πάει σε άλλη χώρα.

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο! Κορυφαίο….


Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)! Όχι, δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων όταν θα είμαι έτοιμος!