Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Περικοπές σε εκπαίδευση αλλά και σε αναλώσιμα

Αντιδράσεις από Έλληνες αστυνομικούς για τον περιορισμό της ετήσιας εκπαίδευσής τους, αλλά και τις περικοπές σε… σφαίρες

Περικοπές σε εκπαίδευση
αλλά και σε αναλώσιμα


Ιωακείμ Τσουκνάδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης:
«Δεν έχει σημασία η χρονική διάρκεια, αλλά η ποιότητα της εκπαίδευσης των αστυνομικών»

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις των Ελλήνων Αστυνομικών, καταγγέλλουν τις περικοπές, που γίνονται στα πλαίσια της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, σε σφαίρες και φυσίγγια κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών μαθημάτων, αλλά και περιορισμός της ετήσιας εκπαίδευσής τους.
Επομένως, με λιγότερες μέρες εκπαίδευσης, αλλά και λιγότερες βολές, οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, καλούνται να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες της εποχής, που επιβάλει εξοικονόμηση επί παντός επιστητού.
Παράλληλα, σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, Έλληνες αστυνομικοί, πολλά από τα αστυνομικά οχήματα έχουν να συντηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν επιπλέον προβλήματα.
Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, δεν θα έπρεπε να υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά τις ημέρες ετήσιας εκπαίδευσης, καθώς με τον τρόπο αυτό, θα εκπαιδεύονται περισσότεροι αστυνομικοί.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει πως, συγκεκριμένα για την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, η εκπαίδευση είναι από τις, πλέον, εντατικές σε όλο τον κόσμο, κατά την διάρκεια των τριών χρόνων που είναι το σχετικό πρόγραμμα σπουδών.
Σκοπός, σύμφωνα με τον κύριο Τσουκνάδη, σε ότι έχει σχέση με την εκπαίδευση του αστυνομικού είναι η ποιότητα και όχι η χρονική διάρκεια.
Από την άλλη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, υπογραμμίζει, πως το αστυνομικό τμήμα Ξάνθης δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του. Συμπληρώνει δε, πως είχε παρουσιαστεί έλλειψη σε οχήματα, η οποία καλύφθηκε πέρσι, αφού στάλθηκαν τέσσερα καινούργια οχήματα, καθώς και μηχανές για τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.