Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Με τα δάχτυλα σε σήμα νίκης και τα χέρια σηκωμένα, βγήκαν από την Νομική Σχολή Αθηνών οι καταληψίες-λαθρομετανάστες. Υπό ποία έννοια «νίκης»; Κατόρθωσαν να αναστατώσουν την ελληνική κοινωνία, τις πρυτανικές αρχές, την αστυνομία και τα αρμόδια υπουργεία. Θαυμαστό !!!
Πέτυχαν αυτό που διακόσιοι πενήντα διαμαρτυρόμενοι, Έλληνες βιοπαλαιστές, δεν θα το κατόρθωναν ποτέ. Να ασχοληθούν όλοι, ίσως και διεθνώς, με την υποβίβαση της ανθρώπινης αξίας και τις επιπτώσεις της. Αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο της εικόνας, που αποτυπώνουν οι λαθρομετανάστες στο πέρασμά τους.
Ποιος όμως φταίει γι’ αυτό; Πάντως όχι οι πολίτες της επικράτειας, που η μαυρίλα της ψυχής τους τα τελευταία χρόνια, επιβαρύνεται με την εξαθλίωση που αντικρίζουν, τους θανάτους αδύναμων, ταλαίπωρων ανθρώπων και μικρών παιδιών, που έρμαια στα χέρια των δουλεμπόρων ξεκινούν τον δρόμο προς την ελπίδα. Από τα τουρκικά παράλια με αποτίμηση της ζωής τους 1000 έως 3000 Ευρώ. Η μεγαλύτερη διακίνηση γίνεται μέσω της γείτονος χώρας και είναι απορίας άξιον, πώς δρουν οι δουλέμποροι ανενόχλητοι, απαλλαγμένοι από τον φόβο… των λιμενικών αρχών της Τουρκίας;
Τουλάχιστον να ακούγαμε, ως διεθνή είδηση, μιαν επιτυχία της ακτοπλοϊκής φρούρησης, πριν τα σαπιοκάραβα με το ανθρώπινο είδος να περάσουν στις ελληνικές θάλασσες ή να βυθιστούν παρασύροντάς τους στον θάνατο δια του πνιγμού.
Αυτοί που κατάφεραν να διασωθούν «φώλιασαν» στην Ελλάδα, ζητώντας να νομιμοποιηθούν. Να «απολαύσουν» όχι το περίσσευμα, αλλά να μοιραστούν τις «στερήσεις» των φορολογουμένων επί χρόνια γηγενών πολιτών. Ας μη σταθούμε όμως σ’ αυτό, διότι είναι ανεξάντλητο ως θέμα, καθ’ ότι οι απόψεις περί των μεταναστών και τα δικαιώματα που διεκδικούν, διίστανται.
Η επιτυχής, κατ’ αυτούς, αντίδραση με την κατάληψη της νομικής σχολής, δεν γνωρίζουμε ποιες επιπτώσεις θα έχει στο μέλλον. Απλώς εικάζουμε, διότι πίσω από αυτούς, με την αιτιολογία της συμπαράστασης βρέθηκαν οι του αριστερού χώρου! Μεταξύ αυτών και ο κ. Αλαβάνος !!! Ο έχων τα περισσότερα ακίνητα εκ των τριακοσίων της Βουλής. Ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα στέγης των λαθρομεταναστών. Πώς; Παραχωρώντας τα ακίνητά του στην διάθεση αυτών που υπερμάχεται. Διότι, στα λόγια και την θεωρία τα πάντα είναι εύκολα, ιδιαιτέρως από τις… πολιτικές θέσεις που εκφράζονται. Η πράξη απέχει έως ανυπαρξίας, από αυτό που πρεσβεύουν. Διαπιστωμένα!
Δεν είναι δυνατόν ο κ. Αλαβάνος να εισπράττει εισοδήματα εκ των δεκάδων ακινήτων και να επαναπαύεται πως κάνει ως ανθρωπιστής και μάλιστα του αριστερού χώρου, τον συμπαραστάτη των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, προβαίνοντας σε δηλώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και τον τρόπο αντιμετώπισης του προκύψαντος προβλήματος.
Τελικά, αν έξω από την Νομική Σχολή Αθηνών διαδήλωναν πολίτες, που δεν ανήκουν στους υποστηρικτές της «αλληλεγγύης» και διαμαρτυρόμενοι για το εισαγόμενο σύστημα διεκδίκησης δικαιωμάτων, από τους απρόσκλητους και παράνομους μετανάστες, τι θα συνέβαινε; Αυτό που κανείς δεν θα ευχόταν. Τις συνέπειες του «ενός κακού μύρια έπονται». Αυτό όμως, ίσως και να είναι ο απώτερος στόχος των υποστηρικτών και υποκινητών τους. Ο κάθε πολίτης μπορεί να σκεφθεί τους λόγους, για τους οποίους Έλληνες συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τάσσονται υπέρ των λαθρομεταναστών και κατά των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, που πασχίζουν να επιβιώσουν με τα σκληρά μέτρα λιτότητος που τους επιβλήθηκαν και με την παρούσα κατάσταση αισθάνονται πως «εκεί που τους χρωστούσαν τους πήραν και το βόδι…».