Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Επτά εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Επτά εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Άρης Γιαννακίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:
«- Βασικός σκοπός είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα να γίνεται και διαδικτυακά η προβολή του τουριστικού μας προϊόντος»
- Καταρρίπτει τις φήμες, ο Περιφερειάρχης, περί επενδύσεων χρυσού στην Θράκη από την κυβέρνηση


Ως «ανυπόστατη» χαρακτηρίζεται η φημολογία των ημερών, που κάνει λόγο για απουσία προϋπολογισμού για την διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τον Περιφερειάρχη, κύριο Άρη Γιαννακίδη, μέσα από σχετικές δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα μας.
Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με αυτά που κυκλοφόρησαν μέσα από τον τοπικό τύπο της Περιφέρειας, η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ευρέως γνωστή και ως «Καλλικράτης», δεν προβλέπει κονδύλι, όσον αφορά την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετάσχει στις διεθνείς εκθέσεις, σε Βαλκάνια και Ευρώπη, που θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα περίπου.
Σύμφωνα, όμως, με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο κύριος Α. Γιαννακίδης, στην σχετική συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κύριο Ν. Κανελλόπουλο, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκε η υλοποίηση έργου, επτά εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, το οποίο θα παρέχει προστασία στα Λιμενάρια της Θάσου, αλλά και θα εξασφαλίζει την συμμετοχή της Περιφέρειας σε όλες τις στοχευμένες εκθέσεις, που έχουν προσδιοριστεί από τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Α. Γιαννακίδης, βασικός στόχος είναι να γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα η τουριστική προβολή όλης της Περιφέρειας και μέσα από το διαδίκτυο.
Όσον αφορά δε την έρπουσα φημολογία περί επενδύσεων χρυσού στην Θράκη από την κυβέρνηση, ο κύριος Α. Γιαννακίδης, ανέφερε πως έλαβε ρητή διαβεβαίωση από επίσημα κυβερνητικά χείλη, για την ακρίβεια από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, κύριο Γ. Μανιάτη, πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Παράλληλα, ο κύριος Α. Γιαννακίδης είχε σχετική συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κύριο Θ. Πάγκαλο, όπου έλαβε την ίδια απάντηση.
Κλείνοντας, ο κύριος Α. Γιαννακίδης, τονίζει πως, θα δοθεί τελικά το 12% στις επιχειρήσεις, για τις οποίες αμφισβητήθηκε ο μεταποιητικός χαρακτήρας, αφού πρώτα αυτές προσκομίσουν το παραστατικό πιστοποίησης, που αποδεικνύει τον μεταποιητικό χαρακτήρα τους, το οποίο θα προμηθευτούν από το οικείο Επιμελητήριο. Να σημειωθεί, δε, πως οι ανωτέρω υποθέσεις θα εκδικαστούν από τον ΟΑΕΔ.