Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Λένε για μειώσεις χωρίς να γνωρίζουν τις αυξήσεις

Κάλεσμα από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προς τους Έλληνες Εμπόρους για μειώσεις σε 661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης από την αρχή του νέου έτους


Λένε για μειώσεις χωρίς

να γνωρίζουν τις αυξήσεις


-Ελαφρύνσεις στο καθημερινό «καλάθι» της νοικοκυράς υπόσχεται ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Χρυσοχοΐδης


-Ήδη, τριάντα έξι επιχειρήσεις και τρις αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν αποδεχτεί την συγκεκριμένη πρόταση του Υπουργού


-Έως και πενήντα ευρώ το μήνα θα εξοικονομεί μια τετραμελή οικογένεια από τις μειώσεις που αναμένονται να γίνουν από την 1/1/2011


Ηλ. Δουκίδης, Έμπορος Φθηνής Αγοράς Ξάνθης:

«Τα λόγια από τις πράξεις απέχουν πολύ. Είναι θετικές οι μειώσεις που αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά ας φροντίσει, πρώτα, αυτές να ξεκινήσουν από τους προμηθευτές, για να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας, να πράξουμε το αντίστοιχο»


Έκκληση για κοινωνική αλληλεγγύη μέσω μείωσης τιμών σε κάποια βασικά προϊόντα που εμπορεύονται οι Έλληνες έμποροι, απηύθυνε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κος Χρυσοχοΐδης, προς τους επιχειρηματίες του κλάδου τροφίμων, κατά την διάρκεια σχετικής συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του χώρου.

Ήδη, τριάντα έξι επιχειρήσεις και τρεις αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν αποδεχτεί την συγκεκριμένη πρόταση του κυρίου Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με αυτά που έχουν επισημανθεί από τον τελευταίο, οι μειώσεις σε τιμές θα αφορούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως βασικά είδη τροφίμων και καθημερινής χρήσης. Σύμφωνα δε με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, οι εν λόγω μειώσεις θα αγγίξουν μέχρι και το 38% και αναμένεται να αποφέρουν εξοικονόμηση γύρω στα πενήντα ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια. Οι μειώσεις θα αφορούν και επώνυμα προϊόντα, στα πλαίσια ελάφρυνσης ενός μέσου ελληνικού νοικοκυριού, που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα υψηλά έξοδα που απαιτεί η οικονομική κρίση.

661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, τρόφιμα, όπως τυριά και σαλάμια, ποτά, όπως κρασιά και αναψυκτικά, αλλά και διάφορα άλλα είδη, θα αποκτήσουν πιο μειωμένες τιμές από την πρώτη πρώτου του νέου έτους, σύμφωνα πάντοτε με αυτά που αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο.

Σύμφωνα, πάντως, με αυτά που τονίζει στην εφημερίδα μας ο κύριος Ηλίας Δουκίδης, γνωστός έμπορος της περιοχής μας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων, για να γίνουν οι μειώσεις που διατείνεται ο κος Χρυσοχοΐδης, θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν κάποιες πολύ βασικές προϋποθέσεις, όπως μειώσεις τιμών που θα ξεκινήσουν από τους προμηθευτές, καθώς, διαφορετικά το εγχείρημα θα μείνει μόνον στα λόγια.

Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει παράλληλα ο κος Ηλ. Δουκίδης, η ελληνική αγορά έχει υποστεί, ήδη, μεγάλη ζημιά μέσω της ανοδικής πορείας που ακολουθείται στο ΦΠΑ, γεγονός που κάνει δύσκολο το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μειώσεις όσον αφορά τα προϊόντα της. Τονίζει δε, ότι εάν υπάρξουν ελαφρύνσεις και βοήθεια από την πλευρά της Πολιτεία, είναι δυνατόν να γίνουν οι μειώσεις που αναφέρει, τις οποίες επικρατεί και ο ίδιος.

«Τα λόγια από τις πράξεις απέχουν πολύ. Είναι θετικές οι μειώσεις που αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά ας φροντίσει, πρώτα, αυτές να ξεκινήσουν από τους προμηθευτές, για να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας, να πράξουμε το αντίστοιχο» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κος Ηλ. Δουκίδης.