Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Μαζί με τα χιόνια λιώνουν και οι αντιπαραθέσεις

Μαζί με τα χιόνια λιώνουν και οι αντιπαραθέσεις

Σωτήρης Τσιακίρογλου, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ:

«Όταν δεν λειτουργεί καλά ο Δήμος τις ευθύνες, τις έχει ο Δήμαρχος»


Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:

«Οι έμποροι είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων απέναντι από τα καταστήματά τους»


Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών φαίνεται πως στάθηκε αφορμή για να τα πουν ένα “χεράκι” έμποροι και Δήμαρχος Ξάνθης, όσον αφορά τις ευθύνες για την διατήρηση καθαρών δρόμων και πεζοδρομίων από τις πυκνές νιφάδες χιονιού που τα κάλυψαν, λόγω της εκτεταμένης πτώσης τους.

Ευτυχώς, βέβαια, που ο καιρός βελτιώθηκε αισθητά την επομένη του χιονιά, με αποτέλεσμα μαζί με το χιόνι να αρχίσουν να λιώνουν και οι όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων πλευρών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που καταγγέλλει και μέσα από την ΦτΞ ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο Δήμος Ξάνθης δεν λειτούργησε σωστά, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας καιρικές κατάσταση που δημιούργησε προβλήματα στους πολίτες της πόλης.

Για ολιγωρία και υποτίμηση της κατάστασης έκανε λόγο ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου αναφερόμενος στο πρόσωπο του Δημάρχου, κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη.

«Όταν δεν λειτουργεί καλά ο Δήμος τις ευθύνες, τις έχει ο Δήμαρχος» επισημαίνει με νόημα ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου και συμπληρώνει σκωπτικά, αναφερόμενος στην τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο καθαρισμός της πόλης από τα χιόνια, ότι «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην συνέχεια ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν με τον ανύπαρκτο καθαρισμό της πλατείας της Ξάνθης, όπου τα συνεργεία του Δήμου άνοιξαν, μόνον, μια ατραπό και τίποτα περισσότερο από αυτά που όφειλαν να κάνουν, ενώ γνώριζαν εκ των προτέρων, ότι αναμένεται κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την πόλη.

«Ο Δήμος φέρθηκε ερασιτεχνικά και όχι επαγγελματικά στην συγκεκριμένη περίπτωση» τονίζει ο κος Σ. Τσιακίρογλου και καταλήγει, ότι σε μια πιο δύσκολη κατάσταση ο Δήμος θα υποδείκνυε την ίδια συμπεριφορά.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, πάντως, επισήμανε, ότι ο Δήμος έλαβε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον χιονιά στην Ξάνθη. Ενώ, δεν παρέλειψε να τονίσει με νόημα, πως οι έμποροι είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων απέναντι από τα καταστήματά τους και επομένως δεν δικαιούνται να μιλάνε, όταν δεν έχουν φροντίσει για τις υποχρεώσεις τους.