Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Μαϊμού ανάπτυξη θέλουν στην Θράκη

Μαϊμού ανάπτυξη

θέλουν στην Θράκη


- Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα τελικά

- Δώρον άδωρον για τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο νέος αναπτυξιακός νόμος της Κυβέρνησης


Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης:

«Ο αναπτυξιακός νόμος που ψηφίστηκε, δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην περιοχή μας. Δεν είναι δυνατόν, δια μέσου αυτού του Νόμου, να γίνουν επενδύσεις στην Θράκη. Επιχειρείται ο στραγγαλισμός των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ευνοούνται τα μεγάλα μονοπώλια της κεντρικής Ελλάδος»



Δώρον άδωρον φαίνεται πως είναι ο νέος αναπτυξιακός Νόμος για τους επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος, αφού, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνουν οι τελευταίοι, δεν έχει καμία διαφορά από τον προηγούμενο που είχε εισηγηθεί η κυρία κυρία Λούκα Κατσέλη, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους, καθώς δεν παρείχε κίνητρα και ευεργετικές διατάξεις όσον αφορά το «επιχειρείν» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με επιστολή του ο σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος εκφράζει τους φόβους του, ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής δε θα τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων του νέου αναπτυξιακού Νόμου που έχει ψηφιστεί, καθώς οι προβλεπόμενες φοροαπαλλαγές αφορούν, μόνον, εταιρείες που παρουσιάζουν μεγάλη κερδοφορία, οι οποίες στην πλειοψηφία τους εδρεύουν στην κεντρική Ελλάδα.

Η Περιφέρεια, για άλλη μια φορά, όπως δείχνουν τα πράγματα, αδικήθηκε από τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης, αφού ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει περάσει, αν και οι αντιδράσεις που προκαλεί στην θιγόμενη πλευρά είναι πολύ ισχυρές. (Και όπου θιγόμενη πλευρά βλέπε επιχειρηματίες της Περιφέρειάς μας).

Σχετικά με το θέμα μιλάει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, επισημαίνοντας τις αντιρρήσεις του αναφορικά με τον νέο αναπτυξιακό Νόμο, που όπως δηλώνει, δε θα ωφελήσει την δική μας Περιφέρεια.

«Ο αναπτυξιακός νόμος που ψηφίστηκε, δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην περιοχή μας. Δεν είναι δυνατόν, δια μέσου αυτού του Νόμου, να γίνουν επενδύσεις στην Θράκη» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος και συνεχίζει λέγοντας σε έντονο, πάντοτε, τόνο ότι «οι διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι χρήσιμες, μόνον, για τις μεγάλες επιχειρήσεις του κέντρου, που παρουσιάζουν ισχυρή κερδοφορία».

Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην συνέχεια ο κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, η κυβέρνηση μέσα από τις αποφάσεις που παίρνει επιδιώκει να εξασφαλίσει τα μεγάλα συμφέροντα και να θέσει εκτός επιχειρηματικής δράσης τα μικρά. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, υπογραμμίζει με έμφαση πως «με τον νέο αναπτυξιακό νόμο επιχειρείται ο στραγγαλισμός των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ευνοούνται τα μεγάλα μονοπώλια».

Παράλληλα, εκφράζει την δυσάρεστη έκπληξή του σχετικά με την τροπή που έχει πάρει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αφού υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία, πως οι τροποποιήσεις που είχε αποφασίσει ο νέος Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, αναμένονταν να ευεργετήσουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και να δώσουν κίνητρα ανάπτυξης στην Θράκη.

«Θεωρούσαμε, ότι θα γίνει ένας καλύτερος αναπτυξιακός νόμος από αυτόν που είχε παρουσιάσει η κυρία Κατσέλη. Τελικά, όμως είναι παρόμοιος».

Από την άλλη, ο κύριος Π. Ανδρικόπουλος τονίζει, ότι το Επιμελητήριο Ξάνθης θα πραγματοποιήσει κάποια στιγμή Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα σε όλη του την διάσταση, αλλά και να εξεταστούν πιθανοί τρόποι αντίδρασης του φορέα για το νέο νομοσχέδιο προς το αρμόδιο Υπουργείο.