Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Νέες αυξήσεις στα τσιγάρα
Συνεχώς ματώνει η ΣΕΚΑΠ

Δημήτρης Πράτσος, Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ:
«-Περιμένουμε από τους Έλληνες να τιμήσουν τα εγχώρια προϊόντα, γιατί κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε τιμές και ποιότητα
-Αν υπάρξουν κάποια προβλήματα και αναγκαστούμε να κάνουμε περικοπές, θα τις κάνουμε»


Αυξήσεις και στην τιμή των τσιγάρων ετοιμάζει η κυβέρνηση στα πλαίσια της οικονομικής της πολιτικής, γεγονός που μπορεί προς το παρόν να έχει μόνον θεωρητική βάση, σε λίγο χρονικό διάστημα, όπως πληροφορούμαστε από ασφαλείς πηγές, θα αποτελέσει de facto γεγονός.
Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες η εγχώρια καπνοβιομηχανία χρειάζεται στήριξη από την Πολιτεία και τους πολίτες της χώρας, καθώς ο ανταγωνισμός με τις πολυεθνικές εταιρείες που διαρκώς επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους είναι σίγουρα δύσκολος.
«Περιμένουμε από τους Έλληνες να τιμήσουν τα εγχώρια προϊόντα, γιατί κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε τιμές και ποιότητα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, κύριος Δημήτρης Πράτσος.
Σύμφωνα με αυτά που διευκρινίζει ο τελευταίος στην εφημερίδα μας, στην παρούσα χρονική περίοδο η εταιρεία βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά την λειτουργία της, παρόλα τα υπαρκτά προβλήματα, οικονομικής φύσεως που υπάρχουν. Βέβαια, το χρέος της ΣΕΚΑΠ παραμένει το μεγάλο αγκάθι για το μέλλον της εταιρείας.
Σε ερώτησή μας, εάν ισχύει η έρπουσα φημολογία, ότι αναμένεται να γίνουν μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων που απασχολούνται στην εταιρεία, ο κύριος Δημ. Πράτσος τονίζει ότι δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, αφήνει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο, καθώς όπως υπογραμμίζει με έμφαση «η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Αν υπάρξουν κάποια προβλήματα και αναγκαστούμε να κάνουμε περικοπές, θα τις κάνουμε».
Αναφερόμενος στο νέο σήμα της εταιρείας, ο κύριος Δημ. Πράτσος επισημαίνει ότι αυτό πάει πολύ καλά. Ενώ, υπογραμμίζει για άλλη μια φορά, ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να κρατηθεί η εταιρεία.